Başlamak için asla geç değil; 73 yaşında başladığı ahşap oymacılığı tutkusu oldu

Trabzon'da yaşayan ve ilerleyen yaşına rağmen 5 yıl önce başladığı ahşap oymacılığında kendisini geliştiren 78 yaşındaki Aras Perekli, çivi kullanmadan rahle yapıyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı görevinden 13 yıl önce emekli olan Perekli, hobi amaçlı ahşap oymacılığına başladı.
İlk olarak evinin balkonunu atölyeye dönüştüren Perekli, yaşadığı sitenin bahçesindeki depoyu atölyeye dönüştürdü.
Perekli, atölyesinde çivi kullanmadan ceviz, selvi, elma ağaçlarından rahle üretiyor. 3 çocuk, 4 torunu sahibi Perekli, AA muhabirine, liseye kadar babasının yaz tatillerinde kendisini marangoz ustasının yanına çırak olarak verdiğini söyledi.
Profesyonel futbolculuk ve öğretmenlik de yapan Perekli, emekli olduktan sonra çocukluk mesleğine geri döndüğünü, 5 yıldır ahşap oymacılığı yaptığını anlattı.
Perekli, ahşap oyma sanatının Selçuklu dönemine dayandığını ifade ederek, 'Atalarımızın sanatını ihya etmek ve şimdiki nesillere bu sanatı tanıtmak istedim. Zaman zaman rahleleri isteyen arkadaşlara hediye verdim ama malzemelerin fiyatı artınca belli bir ücret karşılığında satarak masraflarımı çıkarıyorum.' dedi.