COVID-19 salgınında sürekli başa mı dönüyoruz?

COVID-19 pandemi haline geldiğinden bu yana oldukça farklı iddialara rastladık. İlk başlarda insanların hastalıktan dolayı yollarda bayıldığı ve hatta öldüğü haberleri, 5G'nin bu virüse neden olduğu iddiası sadece bunlardan birkaçı. Bu inanışlar bir şekilde çürütülse de yerlerine yenisi geldi.

Öte yandan koronavirüse karşı modern tıbbın dışında kalan tedavi yöntemleri; mesela çeşitli meyve suları, sirke gibi ürünler önerildi. Bütün bu bilgi karmaşasının içinde bulunduğumuz noktaya bakınca neredeyse bir sene önceki halimizle aynı olduğumuzu görüyoruz.

Durumun bir sene öncesiyle aynı olduğu hissi kısıtlamaların geri gelmesi ve kısıtlama karşıtı protestoların düzenlenmesinden de kaynaklanıyor. Bugün Hindistan'daki vaka ve ölüm sayıları, aşı tedarikindeki gecikmeler, birçok ülkenin sürü bağışıklığından uzak olması, Türkiye'nin tam kapanma dönemine girmesi 'Pandemi yeniden kontrolden mi çıktı?' sorusunu sormamıza neden oluyor.

Bütün bu fikirler ışığında, koronavirüs salgınının 'kontrolden çıktığı bazı anları' derledik ve gerçekten böyle olup olmadığını anlamaya çalıştık.