Depremde ailesini kaybedince deprem bölgesinde çalışmaya başladı

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki depremde anne ve babası dahil 4 yakınını kaybeden Seyfettin Doğrul (33), defin işlemlerinin ardından kendi acısını bir kenara bırakıp, depremzedeler için kurulan konteyner yaşam alanında çalışmaya başladı.

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından 47 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Depremin en çok etkilediği kentlerden biri de Hatay oldu. Kentteki yüzlerce bina yerle bir olurken, yıkılan binaların çoğunda iş makineleri enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor. Evleri yıkılan veya evlerine giremeyen vatandaşlar için birçok noktada çadır kentler kurulurken bazı noktalarda da konteyner kentler kurulmaya başlandı.

Ailesini kaybeden Seyfettin Doğrul büyük üzüntü yaşarken, defin işlemlerinin ardından çalıştığı işyerine ait vakfın İskenderun'da konteyner yaşam alanı kurduğunu öğrenince burada gönüllü çalışmak istediğini söyledi. Acısını bir nebze gidermek için depremden kurtulan depremzedeler için çalışmaya başlayan Doğrul, yaklaşık 1 aydır alandaki işleri koordine edip, deprem mağdurlarının hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyor.