Donald Trump Ukrayna’nın topraklarına göz dikti

Ukrayna'nın 'Bir gün Rusya'nın eline geçebileceğini' söyleyen Trump, 500 milyar dolar değerinde nadir toprak elementleri temin etmek istediğini belirtti.

Avrupa'nın tahıl ambarı olarak bilinen Ukrayna, aynı zamanda geniş mineral kaynaklarına da sahip. ABD Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya 65,9 milyar dolarlık askeri yardım sağladı. Şimdi ise yeni başkan Trump, 500 milyar dolar karşılığında bu topraklardan faydalanmayı hedefliyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Trump'ın bu siyasetini “Çok egoist ve benmerkezci' olarak nitelendirdi. Ancak Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, böyle bir anlaşmaya hazır.

Peki dünyanın en büyük toprak ve mineral üreticilerinden olan bir diğer ülkenin Çin olduğunu biliyor muydunuz? Böylece Trump, olası bir anlaşmayla en büyük rakibi Çin'e olan bağımlılıklarını azaltabilir.