Esma Esed savaş suçlusu mu?

Suriye rejiminin lideri Beşşar Esed'in İngiliz vatandaşı olan eşi Esma Esed'e İngiltere tarafından rejim ordusuna kamuoyu desteği vererek terör eylemlerini teşvik ettiği veya kışkırttığı için 'savaş suçu' soruşturması açıldı.

Kadın hakları savunucusu olan, çağdaş bir imaj çizen Esma Esed, söz konusu insan hakları olduğunda resmen sus pus olmuştu. Unicef Suriye'deki iç savaşta on yılda 12 bin çocuğun öldüğünü veya yaralandığını açıkladı. 12 milyon kişi ise açlıkla mücadele ediyor. Birleşmiş Milletler Suriye Araştırma Komisyonu, Suriye'de rejimin işlediği savaş suçlarına dair bir dizi rapor yayımladı. Çıkan çatışmalarda yaklaşık 500 bin kişi yaşamını yitirdi. Suriye'nin savaş öncesi nüfusu incelendiğinde, nüfusun yarısının evini terk etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.
Raporlarda on binlerce sivilin akıbetinin hala belirsiz olduğu, birçoğunun infaz edildiği, binlerce insanın keyfi olarak tutuklandığı ve gözaltına alındığı, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işlendiği belirtildi.

@duyguugokturk Esma Esed'in kim olduğunu ve hakkında terör eylemlerini kışkırttığı ve teşvik ettiği iddiasıyla açılan soruşturmayı anlattı!