Kitap emekçisi Erhan Erken: Kitapseverlik Hastalıktır

GZT, bu kez ömrünü kitaplara adayan Erhan Erken'in hikayesini dinledi. Erken hem kitaba olan tutkusunu hem de Kariye'deki yeni mekanını bizlere anlattı.
Kitap tutkunu Erhan Erken, yıllardır evinde özenle sakladığı kitaplarını paylaşmaya karar verdi. Kariye Camii yakınlarında hedeflerine uygun bir dükkan buldu. Evdeki kitaplarının büyük bir kısmını buraya getirdi. Dükkanı sadece satış yapacağı bir yer olarak dizayn etmedi. Orayı sahaf olarak tanımlamıyor. Bir yanda her yaşa hitap edebilecek kitaplar var. Diğer yanda ise hediyelik, antika eşyalar. Aynı zamanda mini ofis olarak da kullanıyor. Raflarda olan her kitap satılık değil, bazıları Erken'in özel koleksiyonundan. O kitaplar sadece incelenebiliyor.
Aslında Erhan Erken ve eşi, çalışmalara 2019 Ekim ayında başladı. Ancak ağırlaşan salgın koşulları nedeniyle planlarını ertelediler. Kariye, onlar için çok önemli. Hem tarihi bir semt hem de İstanbul'un merkezi.
Kitapseverliği son nefese kadar süren bir hastalık olarak tanımlayan Erhan Erken, halen evinden kitap getirmeye devam ediyor. Dostlarından da büyük destek gördü. Hatta dier kitapseverlere de sesleniyor.
“Kendisinden direkt olarak istifade etme umudunuzun kalmadığı kitap, dergi ve sair malzemeniz varsa, görüşelim” diyor.
Kariye Kitap Hediye dükkanı, 2. el kitaplar ve hediyelik malzemelerin satışıyla ziyaretçilerini bekliyor.