Lisenin maskotu olan kedi öğrencileri derslerde de yalnız bırakmıyor

Aksaray'da sığındığı okulda sahiplenilen ve 'Aslan' adı verilen kedi, idareciler, öğretmenler ile öğrenciler tarafından bakılıyor.
Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Orhan Avan, temmuzda okul avlusunda bitkin halde kedi yavrusu buldu. Avan, süt ve mama verdiği kediyi veterinere götürerek tedavisini ve aşılarını yaptırdı.

Okulun başlamasıyla idareciler, öğrenciler ve öğretmenler tarafından bakılan kedi, derslerde, teneffüslerde ve öğle aralarında herkes tarafından ilgi görüyor.

Öğrencilerle zaman zaman derslere giren Aslan, öğrencilerin hayvanlara yaklaşımını da olumlu etkiliyor.

Okul müdürü Avan, çocukluk yaşlarında aynı renklerde 'Aslan' isimli bir kedisinin olduğunu, o yüzden kediye aynı adı verdiğini söyledi.

Öğrenciler ve öğretmenlerce çok sevilen kedinin adeta okulun maskotu haline geldiğini belirten Avan, 'Aslan, zaman zaman benim odamda takılıyor, sınıflara girerek ders dinliyor, koridorlarda öğrencilerle birlikte hareket ediyor. Öğrencilerimizin hayvan sevgisinin artması yönünde olumlu dönüşler yaşadık. Bazı öğrencilerimiz ilk defa bir kediyi kucağına aldı. Öğrencilerimizden bazılarının kedilere karşı ön yargısı ortadan kalktı. Bu da bizleri mutlu etti. İnsanların hayvanlarla temas etmesi ön yargıları kırmak noktasında etkili oluyor.' ifadesini kullandı.