Temizlik görevlisinden örnek davranış: 500 bin TL dolu çantayı sahibine teslim etti

Güngören Belediyesi'nde çalışan 38 yaşındaki temizlik işçisi Adem Cevahir, sokakta yerleri süpürürken yolun ortasında içinde 500 bin lira değerinde para olan çanta buldu. Temizlik işçisi Cevahir, örnek bir davranış sergileyerek çantayı polise teslim etti.

Güngören Merter Ali Rıza Gürcan Caddesi üzerinde temizlik yapan Adem Cevahir, sabah saatlerinde görevini yaptığı sırada yolun ortasındaki çantayı fark etti. Çantanın içerisinde yüklü miktarda para olduğunu gören temizlik işçisi, durumu önce amirine daha sonra da polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekibi, para dolu çantayla birlikte işçi Adem Cevahir'i Merter Polis Merkezi'ne getirdi.
Polis merkezinde para dolu çantayı teslim alan ekipler, paranın sayılmasının ardından tutanak hazırlayarak sahibini aramak için çalışmalara başladı. Polisin araştırması ile Merter'de esnaflık yapan iş adamı Cihan Kankılınç'a ait olduğu anlaşıldı. İfadesi alınan temizlik işçisi Adem Cevahir işlemlerin tamamlanmasının ardından iş adamı Kankılınç'ın yanına götürüldü. Kamera ve tutanaklarla döviz dolu çanta sahibine teslim edildi. Çantanın içerisinde 10 bin 766 Euro, 35 bin 440 dolar ve 2 bin 890 lira da para olduğu tespit edildi. Bu örnek davranışından dolayı İş adamı Cihan Kankılınç, temizlik görevlisi Cevahir'e zarfın içinde 1.000 dolar verdi. Ardından Güngören Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürü Berfun Baltacı, makamında ağırladığı temizlik işçisi Adem Cevahir' teşekkür ederek tablet hediye etti.