Yasaklı ırk köpeklerini kayıt ettirenler yoğunluk oluşturdu

Yasaklı köpek ırklarının kayıt altına alınması için verilen süre 14 Ocak'ta sona eriyor. Tehlike arz eden köpek ırkına sahip kişiler de hayvanlarını belli koşullarla beslemeye devam edebilmeleri için yaptırmaları gereken işlemlerin tamamlanmasına yönelik sürenin dolmasına iki gün kala Kağıthane İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturdu.

Hayvanları Koruma Kanunu ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı genelge kapsamında, tehlike arz eden köpek ırkına sahip kişilerin, hayvanlarını belli koşullarla beslemeye devam edebilmeleri için yaptırmaları gereken işlemlerin tamamlanmasına yönelik sürenin dolmasına iki gün kala Kağıthane İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yoğunluk yaşandı. Köpeklerini Kağıthane İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne getiren hayvanseverler köpeklerine çip takılıp kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasıyla gerekli işlemleri tamamladı.

Toplanan köpeklere ne oluyor?
Kaydı olmadığı tespit edilen hayvan sahiplerine 15 bin TL idari para cezası uygulanacağını aktaran Karaca, ”Yasaklı ırkları sadece il ve ilçe tarım müdürlükleri olarak kayıt ediyoruz. Fakat diğer hayvanları İstanbul veteriner hekimler odası ve veterinere hekimler birliği ile yaptığımız protokol çerçevesinde serbest veteriner hekimlerimiz de yapabiliyor. Sahipli hayvanlarla ilgili ağırlık onlarda zaten. Sokak hayvanlarımızın kayıt olması ve çiplendirilmesini de belediyelerimiz aracılığı ile gerçekleştiriyoruz. Fakat bizim burada özellikle belirtmek istediğimiz 14 Ocak gününe kadar yasaklı ırk dediğimiz dört ırkı bu tarihe kadar kayıt altına almaları, diğer eklenen iki ırkı ise 7 Haziran'a kadar kayıt yapmalarını istiyoruz. Dediğim gibi asıl yasaklı ırklar için son tarih 14 Ocak. Tarihten sonra kayıt işlemi sona erecek. Son günlerdeki saldırıları da görüyoruz. Bu tür köpek sahiplerinin ağızlıksız bir şekilde hayvanlarını dışarda gezdirmemeleri gerekiyor. Bu vatandaşlar eğer 14 Ocak tarihiyle birlikte kayıtlarını yaptırmazlarsa, hayvanların ağızlıksız gezdiği ve kayıt altına alınmadığı tespit edilirse çipsiz ve kayıtsız olan hayvan başına 15 bin TL İdari para cezası uygulanacak. Hayvanlara da el konularak belediyelerin bakım evlerine konulacak” diye konuştu.