Dünyada Rusya ile görüşebilen tek güç Türkiye mi?

Savaşlar, enerji kaygıları, hammadde tedariği ve ticaret yolları. Dünyanın en yoğun siyasi aksiyonlarının yaşandığı bu satranç tahtasında, Türkiye'nin hamleleri hem doğuda hem batıda ilgiyle takip ediliyor. Bu programda, geçtiğimiz hafta Türkiye ile ilgili dünya basınında çıkan haberleri, görüş yazılarını ve analizleri inceleyeceğiz.
Ülkemize dışarıdan bakacağımız konu başlıkları ise şöyle: Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un gündeminde Türkiye vardı. Cezayir dönüşünde, Fransa Büyükelçileri Yıllık Konferansı'nda yine Erdoğan'ı hedef aldı.
Yunanistan ile ilişkiler hep gergindi fakat son haftalarda bu gerginlik rutinin dışına çıktı. Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEKNOFEST 2022'de yaptığı konuşmayla çalkalanıyor. Tahıl koridoru, Ukrayna savaşı ve bölgesel diğer meseleler derken, Türkiye ismi dünya medyasında barışın adresi olarak görülüyor.
Bu programda geçtiğimiz hafta Türkiye'nin diplomatik adımlarının dünya basınında nasıl görüldüğüne bakacağız. İsrail ile Türkiye arasındaki normalleşme sürecini, Tel Aviv üniversitesinden Dr. Eytan Cohen Yanarocak'a sorduk. Kendisi bizi kırmadı ve sorularımızı yanıtladı. Normalleşme sürecini ve İsrail'deki Türkiye algısını konuştuk.