TÜRKİYE ABD'Yİ SINIRLAYAN ÜLKE

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreciyle beraber dünya Türkiye'yi konuşuyor desek yeridir. Geçen hafta İsveç'te yaşanan provokasyonlar, ülkenin önündeki NATO sürecini hepten tıkadı. İsveç, Türkiye'nin desteğini geçen hafta kaybetti diyebiliriz. Bu bölümde İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili son konuşulanlara bakıyoruz.
Türkiye'nin avcı uçağı ihtiyacı uzun süredir gündemde. Türkiye ABD'den F16 savaş uçakları almak istiyor fakat kongre hala onay vermedi. Geçen haftaysa Türkiye'nin İngiltere'den savaş uçağı alacağıyla ilgili haberler uluslararası basında konuşuldu. Peki Türkiye İngiltere'den uçak aldı mı? Birazdan konuşacağız.
Tüm bu tartışmalar yapılırken batı medyasında ilginç analizler yayınlanıyor. Son olarak ABD'li The Hill gazetesi bu konuyla ilgili bir makale yayınladı.
'Türkiye ikilemi, ABD'nin gücünü sınırlayan ülke' başlığıyla yayınlanan haberi de inceleyeceğiz.
Rus basınında ''Türkiye Ruslara oturma izni vermeyi durdurdu'' cümlesi konuşuluyor. Ukrayna Rusya savaşı sonrası Ruslar Türkiye'nin güney kesimlerine akın etmişlerdi. Peki şu andaki durum ne?
Dünya Altın Konseyi geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde en çok altın rezervi olan ülkeleri açıklamıştı. Açıklanan listede Türkiye'nin bir basamak atladığı belirtildi.
ABD Eski Başkan Yardımcısı Pompeo'nun yeni çıkan kitabında ilginç anılardan bahsediliyor. Pompeo Türkiye'deki görüşmeler için geldiğinde, dayanamayıp Beştepe Sarayı'ndaki bir kapıyı kıracağını söylemiş. Birazdan Pompeo'nun ilginç Türkiye anılarına da bakacağız.