Vize nasıl alınır?

Vize nasıl alınır?
Vize nasıl alınır?

Gitmek istediğiniz ülkenin konsolosluğundan ya da ülkeye giriş kapısından alınan izin belgelerine vize adı verilmektedir. Peki vize nasıl alınır ve gerekli evrakları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Vize alma işlemi başvuru kaydı için öncelikle direkt olarak konsolosluklara müracaat edilmelidir. Konsoloslukların resmi olarak yetkilendirdiği kurumların yanı sıra aracı kurumlar vasıtasıyla başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vize alma içinyapılan başvurulardakonsoloslukların sizden istediği resmi evrak ve hesap dökümünü hazırlayarak vize için talep edilen ücretleri yatırmanız gerekir. Başvuruları e- vize ile yaptıktan sonra konsolosluk ve aracı kurumlar ile de başvuru işlemlerini yürütebilirsiniz.

Vize için gerekli olan evraklar nelerdir?

Vize için gerekli olan evraklar şunlardır:

  • · İkametgâh
  • · Pasaport
  • · Banka hesap dökümü
  • · Evli olanlar için aile cüzdanı
  • · Biyometrik fotoğraf
  • · Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri
  • · Mesleki durum belgesi

Vize ücretleri ne kadar?

Vize ücretleri tutarı konsolosluklara göre değişmektedir. Tatilsepeti.com aracılığıyla vize almak isterseniz Avrupa Birliği vize ücreti İstanbul için 120 Euro, Ankara ve İzmir için 140 Euro olarak kayıtlara geçmiştir. Amerika vize ücreti ise İstanbul için 215 Euro, Ankara için 235 Euro olarak tarifelendirilmiştir.

İngiltere vize ücreti İstanbul’da 190, Ankara’da 250Euro olarak belirmenmiş olup, konsolosluk hizmetine göre kur farkına göre vize fiyatları değişiklik göstermektedir.

Vize ücreti nereye yatırılır?

Vize ücretinin ödendiği yer konsolosların vize için talep ettiği banka hesabına göre değişir. Konsoloslukta doğrudan bireysel başvuru yaptığınızda konsolosluk içinde yer alan gişelerle ödeme yapabilir, vize ücretini bu alanlara yatırabilirsiniz.

Konsoloslukların belirlediği resmi aracı kurumlarla başvuru yaptığınızda ise vize ücretlerini konsolosluk adına resmi aracı kurumlarına direkt olarak ödeyebilirsiniz. Online hizmet panellerini kullanan Tatilsepeti aracılığıyla başvuru yapmanız halinde ise vize ücretlerini tatilsepeti.com aracılığıyla konsolosluklara ulaştırabilirsiniz.

Vize türleri nelerdir?

Vize türleri gideceğiniz ülkeye, seyahat etmek istediğiniz amaçlara göre değişir. Seyahat, eğitim, iş gibi amaçlara doğrultusunda ülkeye giriş yapmak istediğinizde başvuruları belgeler vasıtasıyla ispatlamanız gerekir. Vize türleri belirli kodlar ile gösterilirken, vize alma için başvuru sırasında bu kodları kullanarak aracı kurumlar ya da konsolosluklar aracılığıyla vize kod karşılıklarını öğrenebilirsiniz. Avrupa Birliği ülkelerine seyahat etmek için Shengen vizesi aldıktan sonra tüm birliğe tabi olan ülkelerde vize süresi boyunca seyahat etme hakkı kazanmış olursunuz.

Vize başvurusu nasıl yapılır?

Vize başvurusu süresi vize başvuru evraklarını hazırlayarak vize başvurusu için en az 1 ay önceden hazırlanmasıyla gerçekleştirilir. Tatil ve iş amaçlı yurt dışına gitmek için öncelikli olarak vize alınması ve başvuru işleminin en az 1 ay öncesinden bitirilmesi gerekir. Hızlı vize almak için vize işlemleri veren teknik destek ekipleri aranarak müşteri temsilcilerinden yardım alabilirsiniz. Gitmek istediğiniz her ülkenin vize şartı farklıdır.

Hızlı vize almak ve beklemeden işlem önceliği kazanmak istiyorsanız ülkelerin vize şartlarını analiz ettikten sonra teknik destek birimiyle iletişime geçebilirsiniz. Vize başvuru işlemleri için ikamet yerine en yakın birimler tercih dilmelidir. Bireysel olarak konsoloslardan yapılan vize işlemleri vize danışmanlık firmaları tarafından yapılabilmektedir.

Tüm vize süreçlerini yöneterek teferruatlı bir şekilde araştırma yaparak vize sürecini yorucu bir şekilde atlatmak yerine işin ehli teknik vize hizmeti müşteri destek birimini arayabilirsiniz. Vize başvuru sürecinin yanı sıra vize konusunda hiçbir bilginiz yoksa güvenilir ve alanında uzman hale gelen danışmanlık yapan firma yetkililerinden destek alabilirsiniz.

Vize başvuru sürecinde randevu işlemleri için teknik destek veren müşteri hizmeti danışmanlarını arayarak bizzat size eşlik eden yetkililerden vize hakkında kafanıza takılan her konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Şirket olarak hizmet veren vize hizmetleri uzmanlık ihtisas birimi uygulama esaslarının başında gelir. Vize çıkarma işlem süresi konsoloslukların yoğunluğuna ve tatil günlerine göre değişmekte olup vize alma işlemlerinin ve başvuruların reddedilmemesi için sizden isteten iletişim ve başvuru forum kayıt bilgilerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir.