WhatsApp grup ayarları nasıl değiştirilir?

WhatsApp grup ayarlarını "Herkes" yerine "Kişilerim" olarak değiştirme işlemleri.
WhatsApp grup ayarlarını "Herkes" yerine "Kişilerim" olarak değiştirme işlemleri.

WhatsApp’ta grup gizlilik ayarlarınızı birkaç adımda düzenleyebilir ve sadece kişilerinizden gelen davetleri kabul edebilirsiniz. Peki WhatsApp grup ayarları nasıl değiştirilir?

İÇİNDEKİLER

Gizlilik sözleşmesi, veri ihlalleri ve birçok nedenden ötürü gündemden düşmeyen WhatsApp’ta son olarak grup ayarları da sorun oluşturmaya başladı. WhatsApp kullanan kişilerin grup izinleri “Herkes” olarak seçilmesi yeni bir problemi de beraberinde getirdi.

15 Mayıs tarihinden itibaren WhatsApp sözleşmesine onay vermeyen kullanıcıların hesapları yavaş yavaş kısıtlamaya gidecek. Hesaplar bir anda silinmese de kademeli olarak kısıtlanmaya başlayacak. Bu süre zarfında WhatsApp kullanmaya devam etmek istiyorsanız birkaç WhatsApp gizlilik ayarını değiştirmeniz gerekiyor. Telegram’a geçmek istiyorsanız WhatsApp sohbet geçmişini Telegram’a da aktarabilirsiniz.

WhatsApp grup ayarları nasıl değiştirilir?

WhatsApp grupları için davet seçeneği varsayılan olarak “herkes” ayarlıdır. Yani bu seçenek tanımadığınız kişilerin sizleri gruplara davet edilmesine imkan tanımaktadır. Grup ayarlarını “kişilerim” olarak seçerseniz bu sorun ortadan kalkar.

WhatsApp grup ayarlarını değiştirmek için;

  • - WhatsApp’ı açın
  • - Sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayın.
  • - En alt sekmede yer alan Ayarlar menüsüne gidin.
  • - Hesap seçeneğine dokunun.
  • - Gizlilik sekmesine giriş yapın.
  • - Gruplar menüsünü gidin.
  • - Beni kimler gruplara ekleyebilir seçeneğini “Herkes” yerine “Kişilerim” olarak seçin.
  • - Kişileriniz arasından da davet istemiyorsanız “Şunlar hariç kişilerim” menüsünü seçin. Bazı kişileri engelleyerek işleminize devam edebilirsiniz.

WhatsApp kullanmaktan vazgeçtiyseniz ve gizlilik konusunda şüpheleriniz varsaWhatsApp hesabını kalıcı olarak silmeyi düşünebilirsiniz.

WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmezsek ne olur?

WhatsApp, web sitesinden yaptığı duyuruda kullanıcıların yeni gizlilik politikasını kabul etmek için son günün 15 Mayıs olduğunu yineledi. Ancak 15 Mayıs'ta anlık bir olay gerçekleşmeyecek ve kullanıcıların hesapları silinmeyecek; bunun yerine bu tarihten sonra hâlâ sözleşmeyi kabul etmeyenlerin WhatsApp'ta yapabilecekleri yavaş yavaş sınırlandırılacak.

Hesaplar hemen silinmeyecek

15 Mayıs'tan sonra hiç kimsenin hesabı silinmeyecek. Ancak kullanıcılar, sürekli olarak sözleşme hatırlatması ile karşı karşıya kalacaklar. Ayrıca belli bir süre sonra sözleşme uyarısı mesajı kalıcı hale gelecek ve sözleşmeyi onaylamayan kullanıcıların hesaplarının işlevselliği azaltılacak.