86 yaşındaki teyzenin oyun sevdası başına bela oldu

Kanada'da yaşayan Christine McMillan isimli 86 yaşındaki kadın, bilgisayar oyunu sebebiyle mahkemelik olmanın eşiğine geldi.

Kanada'da yalnız yaşayan 86 yaşındaki McMillan, bir gün internet sağlayıcı firmasından bir e-posta aldı. Gelen e- postada kadının bir oyunu kaçak şekilde indirdiği, telif hakları sebebi ile de para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

E-posta'nın devamında 86 yaşındaki kadının ''korsan oyun'' olayını kabul etmesi durumda ise 5,000 dolar ödeyerek bu işten kurtulabileceği ifade edildi.

Yaşlı kadın ilk olarak bu e-postayı dolandırıcılar tarafından gönderilen bir spam sandı; ancak gelen uyarı maillerinden sonra yaşlı kadın olayını ciddiyetini anladı ve yetkililerden yardım talebinde bulundu. McMillan bilgisayarını kendisinden başka kimsenin kullanmadığını söylese de söz konusu oyun kadının bilgisayarının IP adresinden indirilmiş olarak tespit edildi.

Konuyla ilgilenen uzmanlara göre birilerinin yaşlı kadının kablosuz ağına ulaşıp oyunu indirmiş olma ihtimali de yüksek görülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >