Down sendromlu ilk anaokulu öğretmeni

Arjantin'de yaşayan Noelia Garella, ülkenin ilk down sendromlu anaokulu öğretmeni. 31 yaşındaki Garella, kendisine anaokulu yıllarında "canavar" diyen okul müdürünü, "Artık mutlu bir canavarım" diyerek anıyor.

Arjantin'de Noelia Garella isimli 31 yaşındaki kadın down sendromlu olmasına rağmen, ülkenin ilk anaokulu öğretmeni oldu. Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre daha önce çalışmak üzere başvurduğu anaokulundan reddedilen 31 yaşındaki Noelia Garella, dünya genelinde de down sendromlu olan çok az sayıda öğretmenden biri.

Bir okul müdürünün kendisine canavar demesi sonrası azimle amacı için çalışan Garella ülkesinin otizmli ilk öğretmeni oldu. Şimdi 2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerine hikayeler okuyan Garella, çocuklara 2012 yılında okuma görevlisi olarak okulda işe alındı. Garella "artık mutlu bir canavarım" diyerek anımsıyor o günleri.

Okulun şu anki müdürü susan Zerdan, "Okuldaki çocuklar onu doğal olarak kabul ediyorlar. Burada hepimiz için hayat dersi var" dedi.

Garella'nın rahatsızlığının bir engel oluşturmadığını düşünen öğretmen, ebeveynler ve belediye başkanı okul müdürüne baskı yapınca genç hemşire işe başladı.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Garella, "İşimi çok seviyorum. Çocukluktan beri öğretmen olmak istedim, çünkü çocukları çok seviyorum" dedi.





https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMicMedia%2Fvideos%2F1268271319862322%2F&show_text=0&width=560
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >