El Bab şehidimizin annesinin adı herkesi ağlattı

Türkiye dün El Bab'da şehit düşen 16 askerinden 14'ünü gözyaşlarıyla toprağa verdi. İçlerinden biri vardı ki, 'Kaderin böylesi' dedirtti.​​

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatı sırasında El Bab bölgesinde terör örgütü DAEŞ saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Osman Çelik'in acı haberi, Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ndeki babaevine ulaştı. Eve gelen askeri yetkililer Ali ve Suriye Çelik çiftine acı haberi bildirdi. 5 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yapan Çelik'in bekar olduğu ve 10 kardeşin 8'ncisi olduğu belirtildi.

Kayseri 1'inci Komando Tugayında görevli olan uzman çavuş Çelik'in geçici görevle Suriye'ye gönderildiği ifade edildi. Piyade uzman çavuş Osman Çelik'in cenazesi Kayseri'deydi, yanında kendisi gibi şehit olan silah arkadaşı Mehmet Kökkaya vardı.

Osman Çelik'in annesinin adı ise duyan herkesi ağlattı: Suriye Çelik.

Anne, cenaze töreninde oğlunun asker parkasına sarılarak gözyaşı döktü. Anne Suriye çelik, cenazede sağlık ekiplerinin desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.

Şehidin ağabeyi Ozan Çelik, annesinin isim hikayesini "Dedem uzun yol şoförüyken Suriye'de çok kalmış. Suriye'yi çok sevdiği, Halep'in güzelliğinden çok etkilendiği için doğduğunda anneme Suriye adını vermiş" sözleriyle anlattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >