2022’de 4 yeni proje

Nidapark Küçükyalı projesi.
Nidapark Küçükyalı projesi.

Hayata geçirdiği yenilikçi projeler ile gayrimenkul sektörünün başarılı isimlerinden Tahincioğlu Gayrimenkul, geçtiğimiz yılı hedeflediği satış rakamının çok üzerine çıkarak 3,8 milyar TL ciro ile kapattı. 2022 yılında devam eden projelerine ek olarak Tahincioğlu, yeni yılda Kovid-19 ile değişen ihtiyaçlara ve taleplere cevap verebilecek İstanbul’da, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yeni yaşam projeleri geliştirmeyi hedefliyor.

2021 yılını değerlendiren ve 2022 yılı hedeflerini açıklayan Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu; “Kovid-19 ve iklim krizinin devam ettiği, tüm dünyada ekonomik ve sosyal dengelerin değiştiği hem sektörümüz hem de ülke ekonomimiz açısından zorlu bir yılı geride bıraktık. Umarım 2022 yılı, normalleşme sürecinin ekonomimiz üzerindeki etkisini daha net gördüğümüz, sürdürülebilir ve katma değerli yatırımlarımızın artacağı bir yıl olur. Biz Tahincioğlu olarak 2021 yılına çok güçlü bir giriş yaptık ve tüm yıl özveri ile çalışarak hedeflerimizin ötesinde çok iyi bir yıl geçirdik. Geride bıraktığımız yılda, müşteri beklentilerini karşılayan projelerimizle toplam 3,8 milyar TL değerinde satış gerçekleştirdik” dedi.

Özcan Tahincioğlu; “Geçen yıl Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle proje geçekleştiren gayrimenkul firmaları arasında Nidapark İstinye ve Nidapark Küçükyalı projelerimiz ile toplamda 2,8 milyar TL’lik bağımsız bölüm satış hasılatı elde ettik ve bu kapsamda 2021 yılında en çok satış gerçekleştiren firma olduk. Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiğimiz Anadolu Yakasının en güzel semtlerinden biri olan Küçükyalı’da, denize karşı konumlandırılmış adalar manzarasıyla ev sahipleri ve yatırımcılara bambaşka bir deneyim sunuyoruz. Anadolu yakasının en büyük karma kullanımlı projelerinden biri olan 2 bin 250 ünitelik Nidapark Küçükyalı’da Kınalı, Sedef ve Burgaz olmak üzere 3 etabın içinde toplam bin konutun teslimlerini tamamladık. Emlak Konut ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Nidapark İstinye projesinde birinci etap olan Panaroma etabının satışlarını gerçekleştirdik, ikinci ve üçüncü etapların satışı devam etmekte. 2022’nin ilk çeyreğinde teslim edilecek olan Nidapark İstinye Panorama etabı, lüks bir yaşamın sınırlarını yeniden çizerken, 48 bin metre karelik park alanı ve az katlı rezidans konseptiyle doğaya yakın, çevre dostu bir yaşam sunuyor” diyor.

Sonrasında Kâğıthane’de yer alan karma proje Nidapark Ayyıldız’dan bahseden Tahincioğlu; “Bu projenin teslimi 2022 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmış olacak. Uzun zamandır merakla beklenen, İstanbul’un en güzel semtinde Çengelköy’ün merkezinde konumlandırdığımız boğazın, tarihin ve doğanın tam ortasında yer alan Nidapark Çengelköy ilgi ve talepten çok memnunuz ve şu anda projemizin yüzde 60’ının satışlarını tamamladık” diye ekliyor.

Gayrimenkul en iyi yatırım aracı

Projelerin, kaliteli yaşam alanlarının yanında iyi bir yatırım aracı olduğuna da değinen Tahincioğlu, “Yüksek oranda değer kazanmaya devam eden Nidapark Küçükyalı projesi lansman döneminde ev alan müşterilerimizin evlerinin değeri bugün yüzde 532 oranında arttı. Aynı şekilde Nidapark İstinye projesi de şu anda yüzde 466 oranında değerlendi ve çok yakında Panorama etabı teslim edildiğinde bu oran daha da artacak. Aynı dönemde dövizdeki artışın yüzde 275 olduğu düşünülürse projelerimiz dövizin iki katı oranında değerlendi. Yani döviz getirisini ikiye katladı. Nidapark Çengelköy’ün ise hem Tahincioğlu kalitesiyle ve modern mimarisiyle hem de bölgedeki son büyük parsel olması sebebiyle boğaz bölgesinin ortalamasının üzerinde prim yapacağını öngörüyoruz” diye vurguladı.

2022 yılı için beklentilerimiz büyük

Bu yıla ait gayrimenkul sektörüne yönelik beklenti ve hedefleriyle ilgili de konuşan Özcan Tahincioğlu; “Gerek sektörümüz gerekse ülke ekonomisi açısından 2022 yılı için beklentilerimiz olumlu. Konut maliyetlerindeki artışın devam etme eğiliminde olması bir risk olarak karşımızda durmasına rağmen, döviz yatırımı bulunan yerli ve yabancı yatırımcıların, döviz pozisyonundan çıkarak gayrimenkule yönelmeye başlaması ve kira bedellerindeki hızlı yükselişler, bu riskin fazlasıyla bertaraf edilebileceğini ve sektör açısından iyi bir yıl olabileceğini gösteriyor diyor.

2022 yılında Nidapark İstinye Panorama etabının, Nidapark Küçükyalı projesi içindeki son rezidans etabı Heybeli’yi, açık hava alışveriş caddesi Palladium Cadde’yi teslim etmeyi planladıklarını söyleyen Tahincioğlu, “2022’de teslim edeceğimiz 102.402 metrekare ve 651 ünite ile projelerimizde yaşam hareketlenerek devam edecek. Göcek’te hayata geçecek Nidapark Göcek’ten hemen sonra Bodrum’daki ilk projemize başlayacağız. Aynı zamanda geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. İzmir bölgesinde Urla ve Çeşme’yi yakından takip ediyoruz, Çanakkale de yükselen bir değer olarak ilgilendiğimiz bölgelerden biri. Değişen ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda dört mevsim yaşanabilecek, geniş kullanım alanı olan doğa ile iç içe projelerimiz geliyor” dedi.