AREDA Piar, “Türkiye’nin Benim Dediği Markalar”ı ödüllendirdi

İçerik olarak tüketicilerin markalarla kurduğu bağa ışık tutan araştırma, markalara da tüketicilerin dilinden anlama fırsatı sağlıyor.
İçerik olarak tüketicilerin markalarla kurduğu bağa ışık tutan araştırma, markalara da tüketicilerin dilinden anlama fırsatı sağlıyor.

Araştırma Şirketi AREDA Piar ve Z Raporu Dergisi iş birliğinde gerçekleştirilen “Benim Markam 2021” araştırması çerçevesinde, mobilya, tatil Sitesi, online market, su, boya, peynir, zeytin ve dondurma olmak üzere 8 farklı kategoride tüketicilerin kendilerine en yakın bulduğu markalar belirlendi.

Güven, beğeni ve sadakat skoruna dayanarak, tüketicilerin kullanım ve tüketim eğilimlerinin ölçüldüğü araştırmada ortaya çıkan veriler, yılın en iyi markalarını gözler önüne serdi.

8 ayrı kategoride altın, gümüş ve bronz marka ödülleri

Türkiye’nin önde gelen lider markalarıyla tüketiciler arasındaki güven-beğeni-sadakat temalı duygusal bağı ortaya koyarak, markalara hedef tüketicilerine uygun bir marka kişiliği ve kurumsal iletişim stratejilerini gözden geçirme olanağı sunan araştırma, Türk tüketicisinin genel eğilimleri açısından önemli sonuçlar ortaya koyuyor.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden tüketicilerin katılımıyla gerçekleşen araştırma sonucunda ‘Yılın Altın Markası’ ödüllerinin sahipleri boya kategorisinde Filli Boya olurken, peynir kategorisinde Torku, zeytin kategorisinde Marmara Birlik, dondurma kategorisinde Algida, tatil sitesi kategorisinde ETS, mobilya kategorisinde İstikbal, online market kategorisinde Getir ve su kategorisinde ise Erikli markası oldu.

Mobilya kategorisinde Yılın Gümüş Markası Bellona olurken, tatil sitesi kategorisinde trivago, online market kategorisinde İstegelsin, su kategorisinde Damla, boya kategorisinde DYO, peynir kategorisinde Sütaş, zeytin kategorisinde Tariş, dondurma kategorisinde ise MADO, ödüle layık görüldü.

Mobilya kategorisinde Kelebek, tatil sitesi kategorisinde Tatilbudur, online market kategorisinde Trendyol Hızlı Market, su kategorisinde Abant, boya kategorisinde Marshall, peynir kategorisinde İçim, zeytin kategorisinde İnci ve dondurma kategorisinde Atatürk Orman Çiftliği ise Yılın Bronz Markası olmaya hak kazandı.

Tüketici ve marka arasındaki bağa ışık tutuyor

2019 yılından bu yana tüketici-marka ilişkisine dikkat çeken Benim Markam araştırması, en önemli dayanağını GBS (güven-beğeni ve sadakat) skorundan alıyor. İçerik olarak tüketicilerin markalarla kurduğu bağa ışık tutan araştırma, markalara da tüketicilerin dilinden anlama fırsatı sağlıyor.