İngiltere’nin büyük petrol krizi

İngiltere’nin karşı karşıya kaldığı kamyon şoförü sıkıntısı büyük ölçüde Brexit ile ilişkili.
İngiltere’nin karşı karşıya kaldığı kamyon şoförü sıkıntısı büyük ölçüde Brexit ile ilişkili.

İngiltere’de gaz fiyat artışı ve kamyon şoförü sıkıntısı nedeniyle ortaya çıkan petrol talep artışı, ülke genelinde petrol krizine yol açtı. hükümet ve büyük petrol şirketleri arz yönünden sıkıntı olmadığını açıklasa da, petrol istasyonlarındaki kuyruklar uzamaya devam ediyor.

İngiltere’de son haftalarda, hükümet ve petrol şirketleri tarafından yalanlansa da, petrol arz sıkıntısı gerekçesi ile benzin istasyonlarında devasa kuyruklar oluşuyor. Depolarını doldurmak için saatlerce kuyrukta beklemeyi göze alan sürücüler nedeniyle birçok benzin istasyonu talebe yetişemediği için kapanmak zorunda kaldı.

Shell, ExxonMobil ve Greenergy de dahil olmak üzere petrol şirketleri, herhangi bir yakıt sıkıntısının bulunmadığını, ortaya çıkan tablonun müşteri talebindeki geçici artışlardan kaynaklandığını söyleyerek petrol sıkıntısı olmadığını sıklıkla tekrarlasa da, şu an için krize bir çözüm bulunabilmiş değil. Bununla beraber Petrol Perakendecileri Birliği, üyelerinin üçte ikisinin yakıtının tükendiğini, geri kalanının da yakında tükeneceğini açıklayarak yeni bir tartışma başlattı.

Kriz neden ortaya çıktı?

İngiltere’de aşırı talep nedeniyle ortaya çıkan sıkıntı, aslında büyük ölçüde Avrupa’yı da etkileyen kamyon şoförleri eksikliğinden kaynaklanıyor. Halen İngiltere’de 100 binden fazla sürücü sıkıntısı olduğu tahmin ediliyor ve bu durum süpermarketlerden fast food zincirlerine kadar bir dizi sektör için sorunlara neden oluyor. Ortaya çıkan yakıt paniği de petrol devi BP’nin geçen hafta kamyon şoförü sıkıntısı nedeniyle bazı benzin istasyonlarını geçici olarak kapatmak zorunda kalacağını açıklaması ardından alevlendi.

İngiltere’nin karşı karşıya kaldığı kamyon şoförü sıkıntısı ise büyük ölçüde Brexit ile ilişkili. Brexit’ten sonra birçok Avrupalı sürücü, ek sınır bürokrasisi ve gelirleri üzerindeki etkisi nedeniyle kendi ülkelerine geri döndü veya başka yerlerde çalışmaya karar verdi. Pandeminin etkileri de binlerce sürücünün eve dönmesine yol açtı.

Ordu devrede

Halkın panik olmasını engelleyecek açıklamalar yapan İngiliz hükümeti de şu an için çareyi orduya devreye sokmakta buluyor. Hükümet yetkilileri, ordunun benzin istasyonları üzerindeki baskıyı hafifletmek için görev alacağını duyurdu. Buna göre askeri tanker sürücüleri, gerektiğinde en çok ihtiyaç duyulan yere yakıt sağlamak için görevlendirilmeye hazır olacak şekilde eğitilecek. Ayrıca soruna çözüm bulmak için hükümet yetkilileri petrol firmaları arasındaki rekabet yasasının geçici olarak askıya alınacağını da duyurdu. Ayrıca sürücü eksikliğini gidermek amacıyla hükümet, yıl sonuna kadar 5 bin yabancı yakıt tankeri ve gıda kamyonu şoförüne geçici vize verileceğini de açıkladı.