Kabinede mini revizyon

Mehmet Muş
Mehmet Muş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde değişikliğe gidildi. Bir bakanlık ikiye bölündü, 3 yeni bakan atandı. Ticaret Bakanlığı’na Mehmet Muş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Vedat Bilgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ise d-Derya Yanık getirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ ve ’Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle 2’ye ayrıldı. Yeni kurulan Bakanlıklara ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın görevleri verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığına Mehmet Muş getirildi. Karara göre, Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevine son verilerek yerine İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş getirildi.

Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM’de verdiği ilk mesajda “İhracatın artırılması ve ekonomik büyüklüğü, refah seviyesinin yükselmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Kimdir?

TICARET BAKANInDR. MEHMET MUŞ
TICARET BAKANInDR. MEHMET MUŞ

Trabzon Sürmene’de doğumlu Mehmet Muş, Washington State University School of Economic Sciences’de Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. AK Parti Grup Başkanvekilliği ve MYK üyeliği yapan İstanbul Milletvekilliği Mehmet Muş, evli ve bir çocuk babası.

AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANInDERYA YANIK
AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANInDERYA YANIK

Osmaniye’de doğan Avukat Derya Yanık, Kadın ve Demokrasi Derneği’nde (KADEM) insan hakları, aile hukuku, çocuk ve kadın hakları alanındaki gönüllü çalışmalarıyla tanınıyor. Yanık, AK Parti’nin son Genel Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANInPROF. DR. VEDAT BILGIN
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANInPROF. DR. VEDAT BILGIN

1954’te Bayburt’ta doğan Prof. Dr. Vedat Bilgin 26. Dönem’de Ankara Milletvekilliği yaptı. Bilgin en son, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapıyordu.