WhatsApp’ta reklam bilmecesi

WhatsApp.
WhatsApp.

Anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, 2020 yılında durum sekmesinde reklam yayınlamaya başlayacağını duyurmuştu. Ancak gelen tepkiler üzerine bu fikirden vazgeçildiği açıklandı. Son gelen haberler ise bunun şimdilik ertelendiği yönünde. İlerleyen dönemde reklam uygulamasının gündeme gelip gelmeyeceği gizemini koruyor.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, yeni yıla girerken kullanıcısını üzecek öneriyle tartışmanın merkezine oturdu. Akıllı telefonu olan herkesin kullandığı uygulama, 2020 yılında durum sekmesinde reklam yayınlamaya başlayacağını açıkladı.

Oysa 2009 yılında kurulan WhatsApp, 2012 yılında kullanıcılarına, platformu gelir amaçlı kullanmamak ve kullanıcı verilerini toplamamak adına iki büyük söz vermişti. Hızla büyüyen çevrimiçi mesajlaşma platformu WhatsApp, 2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alındı. O günden bugüne kadar bu sözü tutan Facebook, geçtiğimiz ay reklam göstermeye başlayacağını duyurdu. 10 yıllık bir geçmişi olan WhatsApp, şu ana kadar kullanıcılarına hiçbir zaman reklam göstermedi.

Facebook’un bu kararı ertelediği konuşulsa da reklam uygulamasının devreye alınıp alınmayacağı belirsizliğini koruyor.

  • Whatsapp kullanıcı sayısı: 1.5 milyar

Whatsapp reklam ekibi dağıtıldı

WhatsApp reklamları, Instagram hikayelerindeki reklamlarla benzer olacaktı. Söz konusu reklamlar, diğer kullanıcıların durumlarını görüntülerken hikayeler arasında yer alacağı söyleniyordu. Bu reklamların Instagram’da olduğu gibi kişileri bir bağlantıya yönlendirmesi bekleniyordu. Alınan son karar doğrultusunda Facebook’un sahibi olduğu anlık mesajlaşma uygulaması reklam gösterme fikrini şimdilik rafa kaldırmış gözüküyor.

Konuyla ilgili iddia ABD merkezli Wall Street Journal yayını tarafından ortaya atıldı. Gazete haberine göre WhatsApp, şimdilik bu projeden vazgeçti. Daha önce yapılan açıklamalara göre WhatsApp’ın hikaye bölümünde gösterilecek olan reklamlar ile şirket gelir elde edecekti. Ancak gelen son haberlere göre şirket içinde bu konuda çalışma yapan ekip başka işlere yönlendirildi.