Yeni bir hamle Z Raporu

Doç. Dr. Ömer Bolat-Albayrak Grup CEO
Doç. Dr. Ömer Bolat-Albayrak Grup CEO

Albayrak Medya grubu olarak, Z Raporu isminde yeni bir ekonomi dergisiyle, Bismillah diyerek, okuyucularımıza merhaba diyoruz.

Z Raporu, ekonomi, finans, ticaret, yurtiçi ve yurtdışı eko-politik gelişmeler, şirketler, yenilikler, markalar gibi alanlarda özgün haberleri, yorumları, dosya konuları ve kıymetli yazarlarının makaleleri ile her ayın 1’inde okuyucularımızla buluşacak. Bu yeni hamle ile Z Raporu, Albayrak Medya Grubu Ailesine katılmış oldu. Cenab-ı Allah başarılı kılar ve mahcup etmez inşallah.

Mübarek Ramazan'dan muhteşem bayram'a

Müslüman âlemi olarak, onbir ayın sultanı mübarek ramazan ayı ve onun içerisinde 1000 aydan (84 yıl ediyor) daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesini idrak edip Ramazan Bayramına ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Cenab-ı Allah’ın Müslüman kullarına bahşettiği mübarek Ramazan ayı, ibadetin, dirilişin, tazelenmenin, arınmanın, huzurun, kardeşliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın, birliğin zirve yaptığı müstesna bir dönemdir. Sevinçle karşıladık, hüzünle uğurluyoruz. Acaba gereklerini yapabildik mi?, kıymetini önemini bilebildik mi? Bir daha ki Ramazan’ı görebilecek miyiz? İslam alemi olarak, emperyal ülkelerin kuşatması ve saldırıları altında yine bu Ramazan ayı da hüzünlü geçti, çok sayıda canlar kaybettik, kanlarımız akıtıldı, gözyaşları sel oldu. Suriye, Yemen, Libya, Irak, Myanmar derken, şimdi de bir başka İslam ülkesi olan İran’a karşı ABD ve İsrail’in ambargoları, tehditleri, silah yığınağı artarak devam ediyor. Türkiyemizin, hava tehditlerine karşı milli savunma amaçlı olarak S-400 füze bataryası alma girişimine karşı ABD, tarafının ambargo tehditleri artmaya başladı. Kudüs ve Golan’ın işgalini tanıma kararından sonra Trump’lı ABD İsrail’in menfaatleri için Filistin’i boğmaya uğraşıyor. Bunu da Körfez ülkelerinin parasıyla yapmaya ve ayrıca onların petrol ve gaz zenginliklerini onlara silah satarak yutmaya devam ediyor.

Görüntü çok açık. ABD ve İsrail’in koordinasyonunda, Suudi Arabistan ve BAE’nin finansman temini, ve medyada algı operasyonlarıyla güçlü İslam ülkeleri boyun eğdirilmeye, diz çöktürülmeye çalışılıyor. Bu mücadelenin sonucunu, o İslam ülkelerindeki yönetimlerin ve halkların topyekün direnmesi ya da direnememesi belirleyecek.

Okuyucularımızın ve tüm Müslümanların mübarek Ramazan Bayramını candan tebrik eder, Cenab-ı Allah’tan İslam âlemine esenlik, huzur, sağlık, afiyet niyaz ederim.

İstanbul seçimini, halk için çalışan, şehre ve halka binlerce eser kazandıran yönetim kazansın.

  • 31 Mart 2019’da yapılan mahalli seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimi, yapılan itirazlar sonucu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmiş ve 23 Haziran 2019 Pazar günü tekrarlanmasına karar verilmişti.

YSK’nın gerekçeli kararına göre, 243 bin oy şaibeli duruma düşmüş, 35 bin geçersiz oy CHP’nin adayına yazılmıştı. Ayrıca 754 sandıkta, seçim kanunu gereği sandık başkanlarının ve görevlilerinin devlet memuru olma şartına uyulmamıştı. Daha öncesinde ise, AK Parti adayı Binali Yıldırım’a yazılması gereken 16 bin civarında oyların, sandıklarda yapılan oy kaydırmaları, hileler ve usulsüzlüklerle çalındığı anlaşılmıştı. Oyların sadece yüzde 10’unda tespit edilen bu organize hile ve şaibeler, oyların tamamı sayılabilmiş olsaydı, seçimin galibi açıkça Binali Yıldırım olacaktı, ve seçimin yenilenmesine gerek kalmayacaktı.

Yüksek Seçim Kurulu.
Yüksek Seçim Kurulu.

Bütün bunlar 31 Mart’ta seçimin organize bir şekilde sandıkta nasıl iç edilmek istendiğini göstermiştir. Bununla beraber, oyların tamamının yeniden sayılması itirazını CHP’nin başvurusuyla reddeden YSK’nın 23 Haziran’da yeniden seçim yapılması kararı, İstanbul halkına yeni bir tercih ve irade belirtme fırsatı vermektedir.

Bu seçim:

25 yılda İstanbul’a ve halkımıza yapılan binlerce hizmetlere, eserlere sahip çıkmak, vefa göstermek ve ülkemizin bekâsına sahip çıkmak için bir tercih günüdür.

Geçmişi başarısızlıklarla, halka eziyetle dolu, vaatleri boş anlayışa, makyaj-algı operasyonlarına, proje adaylıklarına karşı çıkmak için bir tercih günüdür.

İBB seçimini, ülkeyi istikrarsızlaştırmak ve parçalamak isteyen terör örgütlerinin, Türkiye’nin gelişmesini baltalamak isteyen batılı ülkeler ve bazı komşu ülkeler koalisyonunun desteklediği CHP adayına karşı çıkmak için bir tercih günüdür.

Halkımızın, ülkemizin 16,5 yıldır istikrarlı bir şekilde yönetildiği, güven ortamının korunduğu, refah, temel hürriyetler ve kamu hizmetlerinin, altyapı ve üstyapı gelişiminin zirve yaptığı ve rakip ülkeleri kıskandıran gelişimine devam etmek ile, ortak paydaları yıkım ve taşeronluk olan birbirine benzemezler koalisyonunun halkımıza ve ülkemize getireceği macera ve yıkım tehlikesi arasında bir tercih günüdür.

Biz, halkımızın, gençlerimizin, İstanbul’a yapılan güzel eserlerin devamına, vefa’ya, ülkemizin bekâ’sına kendi geleceklerine, istikrar ve güven ortamının devamına, halk için hizmetkâr liderlik anlayışına, ve gönül belediyeciliğine sahip çıkacağına inanıyoruz.