Yeni dönem 7 stratejik hedef

Asmalı: Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacak ve halkımızın refah seviyesini yükseltecek, her çalışmaya destek vereceğiz.
Asmalı: Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacak ve halkımızın refah seviyesini yükseltecek, her çalışmaya destek vereceğiz.

Yeni dönem yol haritasını açıklayan MÜSİAD’ın yeni yönetimi 7 stratejik hedef belirledi. MÜSİAD genel Başkanı Mahmut Asmalı; “31 yıldır gücümüzü üyelerimizden alarak ilerliyoruz. Bu güçle büyüyor, değerlerimizden aldığımız ilham ve sinerjiyle hem bugünümüzü hem de yarınımızı inşa ediyoruz” dedi.

26’ncı Olağan Genel Kurulu’nun ardından Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yeni yönetim kurulunda görev alan genel başkan yardımcıları; Gökhan Yetkin, Mehmet Develioğlu, Sayın Soner Meşe, Ahmet Doğan Alperen, Muhammed Ali Özeken ve Davut Altunbaş ile birlikte basının karşısına ilk kez çıkan yedinci Genel Başkanı Mahmut Asmalı, derneğin 2021-2023 dönemine ilişkin hedeflerini açıkladı. Asmalı, yeni dönemdeki 7 stratejik hedefin, “G-20 ülkelerinin tamamında MÜSİAD ofislerinin güçlendirilmesi ve ticari diplomasinin artırılması, Körfez İşadamları İrtibat Ofisi’nin kurulması, yurt dışında en az bir MÜSİAD EXPO Fuarı’nın düzenlenmesi, MÜSİAD Uluslararası Tahkim Merkezi’nin kurulması, mikro ihracatın desteklenmesi, ekonomi diplomasisi faaliyetleriyle büyükelçi ve ticari ataşelerin Anadolu’daki iş insanları ile bir araya getirilmesi ve MÜSİAD Ticaret Ofisi’nin kurulması” olduğunu söyledi.

Mikro ihracat desteklenecek

İhracatın 300 milyar dolara pekala mümkün olduğunu belirten MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı yol haritasını, “300 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için katma değerli, yüksek teknolojili ürünlerin ihracatına yönelik stratejilere ağırlık verilecek; yurt dışı lojistik merkezlerine odaklanıp bu kapsamda her türlü altyapı süreçlerini güçlendirecek ve e-İhracat ile mikro ihracat desteklenecek” diye açıkladı.

‘Faiz oranlarının düşürülmesini destekliyoruz’

Konuşmasında faiz indirim kararına da değilen MÜSİAD Başkanı Asmalı, “Faizler ne kadar düşerse üretim maliyetleri de kredi faizlerinin gevşemesine bağlı olarak aynı miktarda düşecektir. Bu durum enflasyonun düşmesine katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda yatırımların, üretimin ve istihdamın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz faiz oranlarının düşürülmesini MÜSİAD olarak destekliyoruz” dedi.

Asgari ücretle ilgili yorum yapan Asmalı, “Bu bağlamda 2022 yılı için belirlenecek asgari ücret zammının, işveren üzerindeki asgari ücret vergi yüklerinin bir kısmı hafifletilerek mutlaka yıl sonu enflasyon oranının üzerinde olması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacak ve halkımızın refah seviyesini yükseltecek, her çalışmaya destek vereceklerini belirten Asmalı, “Paris İklim Anlaşması, iklim krizi ile mücadele kapsamında bir dizi uygulama ile iş dünyamıza önemli sorumluluklar yüklemektedir. Bu kapsamda MÜSİAD olarak iki temel hedefimiz bulunuyor: İlk aşama her alanda sürdürülebilirliği desteklemek... İkinci aşama ise otomotivden gıdaya, ulaşımdan enerjiye, hazır giyimden tarıma kadar, her sektörde, üretim zincirinde oluşabilecek karbon ayak izini azaltmaya yönelik projelerin öncüsü olmak” dedi.