Yıldız Holding’den kadın çiftçilere 35 milyon TL teşvik

Projeyle kadın çiftçi oranının yüzde yüz artırılması hedefleniyor.
Projeyle kadın çiftçi oranının yüzde yüz artırılması hedefleniyor.

Kadınların iş hayatında ve toplumun her alanında güçlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Yıldız Holding Kadın Platformu, sözleşmeli kadın çiftçileri destekleme hedefiyle Tarımın Kadın Yıldızları Projesini hayata geçiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da desteğiyle hayat bulan projeyle sözleşmeli kadın çiftçi sayısının artırılması planlanıyor. Proje’de Kerevitaş’ın Superfresh markası için çiftçilere 5 bin ton yaş meyve sebze alım garantisi verilecek. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, 'Tarımın Kadın Yıldızları projesi bizim aynı zamanda geleceğe de yatırımımız. Sözleşmeli kadın çiftçilerimize 3 yıl boyunca doğrudan ürün alım garantisi vererek 35 milyon TL değer yaratmayı hedefliyoruz.' dedi.

Mezra Ziraat Genel Müdürü Eyüp Demir.
Mezra Ziraat Genel Müdürü Eyüp Demir.

Demir, hasat bayramında yaptığı açıklamada 10 bin dönüm üzerinde üretim yaptıklarını, 2023 yılında hedeflerinin 15 bin dekar üzerinde ekim yapmak olduğunu söyledi. Yeni bir şirket olmasına rağmen, Erzurum ve Erzincan ekonomisine 85 milyon hacim kazandırdıklarını ve 530 bin ton şeker pancarı üretmeyi amaçladıklarını belirten Demir, bu yıl bereketli bir hasat beklediklerini de vurguladı.