10 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

10 Temmuz 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 10 Temmuz 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Avrupa'dan mültecilere bir darbe daha

Avrupa mülteci karşıtı tavrını bir kez daha gözler önüne serdi. Avrupa'nın en büyük mülteci kampı olan Sicilya Kampı'nın kapısına kilit vuruldu. İtalya İçişleri Bakanı aşırı sağcı Salvini'nin, yaşanan olay üzerine 'Ne güzel bir gün' demesi ise oldukça dikkat çekici.

MEB’den yönetmelik değişikliği: Teneffüs süreleri uzadı

‘Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Okula başlama yaşı, ara tatiller gibi yeni düzenlemeler yönetmelikte yer aldı. İlk ve ortaokullarda teneffüs süreleri 10 dakikadan 15’e çıkarıldı. İkili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika olacak.

Fenerbahçe'den 'Mesut Özil' açıklaması

Sarı-lacivertli kulübün yaptığı açıklamada "Fenerbahçe'mizin Mesut Özil için bir girişimi bulunmamaktadır. Mevcut ekonomik şartlarda böyle bir adım atılması her iki taraf için de mümkün değildir" denildi.

Modern hipsterların yeni gözde festivali: AfricaBurn

İlk kez 2007 yılında, Afrika Kıtası'nın 'Burning Man'i olması beklentisiyle yapılan AfrikaBurn, son 10 yıl içerisinde birçok organizasyonu popülarite açısından geride bırakarak beklentileri karşıladı. Kara kıtanın en büyük festivali haline gelen Afrika Burn, her yıl Cape Town'da 10 binlerce eğlence ve sanatseveri bir araya getiriyor.

Norveç’te batan Sovyet denizaltısı yüksek seviyede radyasyon yayıyor

Sovyetler Birliği’ne ait 1989 yılında batan K-278 Komsomolets isimli denizaltıdan radyasyon seviyesinde artış tespit edildiği açıklandı.

Instagram'dan yeni özellik

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza giren kavramlardan belki de en rahatsız edici olanı ‘Siber Zorbalık’ tarihe karışabilir. Sosyal medya devi Instagram, geliştirdiği son özelliğiyle yapay zeka sistemlerini kullanarak toplumda gitgide yaygınlaşan linç kültürüne neden olan saldırgan yorumlara savaş açacak.