Dünya Kupası için milyonlarca bilet...

2022 Dünya Kupası, Katar'da düzenlenecek
2022 Dünya Kupası, Katar'da düzenlenecek

20 Kasım 2022 - 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası için satılan bilet sayısı şimdiden 3 milyona yaklaştı.

FIFA, 2022 Dünya Kupası için yaklaşık 3 milyon bilet satıldığını açıkladı.

FIFA'dan yapılan duyuruda, Ortadoğu ve Arap dünyasında ilk kez düzenlenecek ve 20 Kasım'da başlayacak turnuvanın biletlerine yoğun talep olduğu belirtildi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, "Katar'daki FIFA Dünya Kupası'nın, bugüne kadar düzenlenenler arasında en iyisi olacağını her zaman söylüyorum. Ülkeye baktığınızda, sanatsal stadyumlar, antrenman sahaları, metro, geniş altyapısıyla her şey hazır ve herkesi kucaklayacak. Dünya heyecanlı. Katar hazır. Çalışmalar tamamlandı. Birlikte, en iyi turnuvaya hazır olalım." şeklinde konuştu.

  • Bugüne kadar 2,89 milyon bilet satışının gerçekleştiği turnuvaya en fazla talep gösteren ülkelerin ABD, Suudi Arabistan, İngiltere, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri, Arjantin, Fransa, Brezilya ve Almanya olduğu da ifade edildi.
Organizatörler, Katar'ın başkenti Doha'da düzenledikleri basın toplantısında, yoğun ilgi nedeniyle fazladan 30 bin otel odasının daha hazır hale getirildiğini açıkladı.