5 büyük ligde heyecan devam ediyor

Büyük liglerde heyecan sürüyor
Büyük liglerde heyecan sürüyor

Real Madrid, Bayern Münih ve Paris-Saint Germain zirvedeki yerini korurken, Premier Lig ve Seri A’da yarış kızışıyor.

Avrupa’nın 5 büyük liginde zirve yarışı devam ediyor. La Liga’da Real Madrid, Bundesliga’da Bayern Münih ve Ligue 1’de Paris Saint Germain zirve yarışında daha rahat durumda yer alırken, Premier Lig’de Manchester City ile Liverpool arasındaki çekişme son haftaya kadar süecek gibi görünüyor. Diğer yandan İtalya Seri A’da şampiyonluğun en büyük adayları Milan, Inter ve Napoli’nin yarışı da devam ediyor.

Premier Lig’de rekabet artıyor

Premier Lig, Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City ile Jürgen Klopp önderliğindeki Liverpool’un mücadelesine sahne oluyor. Manchester ekibi 74 puanla zirvede bulunurken, Liverpool 73 puanla rakibinin hemen arkasında yer almaya devam ediyor. Bu hafta Londra derbisinde Arsenal’i ağırlayacak olan Chelsea ise 62 puanla 3. sırada. Şampiyonluğun en büyük adaylarından Manchester City bu hafta Brighton’u, Liverpool ise Manchester United’ı ağırlayacak.

Sadio Mané ve Diogo Jotan
Sadio Mané ve Diogo Jotan

Real Madrid geri döndü

İlk 25 dakikasında 2-0 geriye düştüğü maçta Sevilla’yı 3-2 mağlup eden Real Madrid, La Liga’da liderliğini pekiştirdi. Real Madrid, 75 puanla zirvede yer alırken, en yakın takipçileri olan Barcelona, Sevilla ve Atletico Madrid 60’ar puanla ikinci, üçüncü ve dördüncü sırada bulunuyor.

Bayern ve Dortmund karşı karşıya geliyor

Bayern Münih, 72 puanla liderlik koltuğunda otururken, Borussia Dortmund ise 63 puanla 2. basamakta. Bundesliga’nın 31. haftası, bu iki takımın karşılaşmasına sahne olacak.

Bayern Münih
Bayern Münih

Inter, Jose Mourinho’yu ağırlıyor

33. haftası geride kalan İtalya Seri A’da; Milan, 71 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, Spezia’yı deplasmanda 3-1’lik skorla geçen Inter, bir maç eksiğiyle 69 puanla 2. sıranın sahibi. Konuk ettiği Roma ile 1-1 berabere kalarak haftayı 2 puan kayıpla tamamlayan Napoli ise 67 puanla 3. sırada yer alıyor. Juventus, 63 puanla dördüncü, Roma 58 puanla 5. basamakta bulunuyor.

İnter
İnter

Şampiyonluk için gün sayıyor

Fransa Ligue 1’de Paris-Saint Germain, en yakın takipçisi Marsilya’yı 2-1’le geçerek puanını 74’e çıkardı. Gelecek hafta Angers’a konuk olacak Paris ekibi, galip gelmesi durumunda ligdeki 10. şampiyonluğuna ulaşmış olacak.