A Milli Takım'a 4 yeni sürpriz: Katar'a gidebilirler

Türkiye A Milli Futbol Takımı.
Türkiye A Milli Futbol Takımı.

A Milli Takımımız, 2022 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda ikinci olarak Play-off'a gitmeye hak kazandı. 20 yıldır süren Dünya Kupası hasretini dindirmek isteyen Milliler; uzun bir süre 'maç yapmadan' geçecek süreyi kadro yapılanmasına ayıracak. Stefan Kuntz'un hem Play-off hem de katılmamız halinde Katar'daki Dünya Kupası için alışılmadık isimleri sahneye çıkarması bekleniyor. Bu kapsamda; Umut Bozok, Elayis Tavşan, Görkem Sağlam ve Deniz Undav'ın kadroya alınması bekleniyor.

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen ve 'elendik' dediğimiz dönemde Play-off'a katılma şansı elde eden A Milli Takım, umutları tazelemeyi başardı.

Üst üste alınan Letonya, Cebelitarık ve Karadağ galibiyetleri sonrası elde edilen 'Play-off hakkı' zorlu rakiplerle mücadele etme durumunu da doğurdu.

Stefan Kuntz, A Milli Takımı Play-off'a götürmeyi başardı.
Stefan Kuntz, A Milli Takımı Play-off'a götürmeyi başardı.

Güçlü rakiplerle karşılaşabiliriz

İtalya, Galler, Portekiz gibi takımlarla karşılaşma ihtimali, Stefan Kuntz ve Hamit Altıntop başta olmak üzere yönetim kademesini harekete geçirdi. Bu kapsamda; Play-off ve katılımımız halinde Dünya Kupası'nda yeni isimlerin de kadroda olma ihtimali azımsanamayacak kadar fazla.

Play-Off turunda Portekiz'in de içinde bulunduğu güçlü rakipler bizi bekliyor.
Play-Off turunda Portekiz'in de içinde bulunduğu güçlü rakipler bizi bekliyor.

Spor Arena yazarlarından Uğur Meleke'nin haberine göre Kuntz'un aklında şimdilik 4 yeni isim var.

Umut Bozok, Elayis Tavşan, Görkem Sağlam ve Deniz Undav'ın A Milli Takım'ın yeni itici güçleri olması bekleniyor.

Peki bu isimleri ne kadar tanıyoruz?

Deniz Undav

Belçika Süper Ligi olarak bilinen Jupiler Pro League'in bu sezonki sürpriz lideri Union SG'nin önemli isimlerinden biri hiç şüphesiz Deniz Undav. Santrafor mevkiinde forma giyen 25 yaşındaki oyuncu; takımının güçlü rakipleri karşısında elde ettiği başarının mimarlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Milli formayı giymek için fırsat bekliyor.
Milli formayı giymek için fırsat bekliyor.

Bu sezon forma giydiği 16 maçta 11 gol atıp 8 de asist yapan forvet; büyük takımların radarına girmeyi dahi başardı.

Deniz'in gösterdiği performans Kuntz'un forvet seçimi konusunda elini rahatlatacağına benziyor.

Elayis Tavşan

Hollanda Eredivisie liginde top koşturan Elayis Tavşan, bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Bu sezon Avrupa hayalleri kuran NEC Nijmegen takımında çıktığı 12 maçta 3 gol 2 asist yaparak 5 gole doğrudan katkı yaptı. Sağ kanat mevkiinde forma giyen 20 yaşındaki genç oyuncu hücum bölgesinin birçok yerinde oynayabiliyor.

Sağ kanat için yeni bir soluk.
Sağ kanat için yeni bir soluk.

Stefan Kuntz'un genç yılıdızı Milli Takıma seçmesi durumunda sağ kanatta yeni bir rekabet başlayabilir.


Görkem Sağlam

Hollanda Eredivisie'de ligde kalma savaşı veren Willem II takımında forma giyen Görkem Sağlam, bu sezon ligde boy gösterdiği 11 maçta 1 gol 3 asist yaparak takımını orta sıralara taşımada büyük pay sahibi oldu.

Hayali Trabzon ve Türkiye'de forma giymek.
Hayali Trabzon ve Türkiye'de forma giymek.

On numara mevkiinde görev alan 20 yaşındaki futbolcu, 178 boyuyla tam bir tipik ofansif orta saha. Milli formayı giymesi sonucunda Hakan Çalhanoğlu'ndan çok şey kapabilir.

Umut Bozok

Bu sezon süper ligde Kasımpaşa'yı kümeden çıkarmak için büyük çaba harcayan Umut Bozok, 12 lig maçında attığı 5 golle sadece Kasımpaşa'yı sırtlamadı aynı zamanda milli takımada göz kırptı. 25 Yaşındaki santrafor geçen sene Fransa ikinci ligi Ligue 2'de istediğini bulamamıştı. Bu sene Kasımpaşa ile harika bir form yakaladı.

Sıra A Takım'da
Sıra A Takım'da

Daha önce Türkiye U-17'de milli olan forvet, A takım için fırsat bekliyor. Sezona formda başlayan Bozok, ileri uçta takımı rahatlatabilir.