Şok iddia: "Adana Demirspor - Fenerbahçe maçında şike yapıldı!"

Jorge Jesus, Ali Palabıyık'a itiraz ederken
Jorge Jesus, Ali Palabıyık'a itiraz ederken

Fenerbahçe, Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldı. Hakem Ali Palabıyık'ın yönetiminin damga vurduğu maçtan sonra ortaya atılan bir iddia ise herkesi şok etti. Palabıyık'ın verdiği - vermediği kararlar daha maç anında ve maçtan sonra çok konuşuldu. Spor yorumcuları hakem yönetimi konusunda çok ağır eleştirilerde ve iddialarda bulundu. O iddialardan biri de, maçta şike yapıldığı yönünde.

Süper Lig'de 22. haftanın kapanış maçının yankıları sürüyor. Adana Demirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadeleye hakem Ali Palabıyık damga vurdu.

1-1 biten karşılaşmanın ardından özellikle Fenerbahçe camiası hakem Ali Palabıyık'a büyük tepki gösterdi.

  • Neler oldu?
  • - Fenerbahçe'nin 14. dakikada Mert Hakan Yandaş ile bulduğu ve 1-0 öne geçtiği gol, elle oynama gerekçesiyle iptal edildi. Hakem yorumcuları, maçtan sonra yaptığı yorumlarda net karar veremedi.
  • - Fenerbahçe 25. dakikada penaltı bekledi. Batshuayi'nin korner atışı sırasında yerde kaldığı pozisyonla ilgili hakem yorumcuları penaltı verilmesi konusunda birleşti.
  • - Adana Demirspor, 29. dakikada penaltı kazandı. İrfan Can Kahveci elle oynama gerekçesiyle sarı kart gördü. Belhanda penaltıyı kaçırdı.
  • - Maçın son dakikasında Adana Demirspor ceza sahasının yakınında Fenerbahçeli Zajc yerde kaldı. Fenerbahçeli futbolcular faul bekledi ancak hakem devam ettirdi. Bitiş düdüğünün arından Jorge Jesus itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü.

"Haysiyetsiz!"

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, maçtan sonra hakem Ali Palabıyık'a yönelik ağır eleştirilerde bulundu. 2016 yılında Braga karşılaşmasının hakemi Ivan Bebek'i örnek gösteren Baki, Palabıyık için "O haysiyetsizin önüne geçti." dedi.

Fenerbahçe de açıklama yaptı

Fenerbahçe Kulübü de gece saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Şike yaptılar!"

Karşılaşmayla ilgili en iddialı yorum ise spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler'den geldi. Çelikler, maçta şike yapıldığını iddia etti.

  • Serdar Ali Çelikler: "Fenerbahçe ligden çekilse yeridir. Bugün büyük bir operasyon yapılmıştır. Anası ayrı, babası ayrı operasyon çocuğu olan Ali Palabıyık denen şikeci, Galatasaray’ı doğradıktan sonra yediği kesiği affettirmek için şimdi Fenerbahçe’yi doğruyor. Allah senin belanı versin! Mehmet Büyükekşi de operasyonun içinde! Talimat gelmiş belli! Hep beraber bu işteler!

    'Bugün Ali Palabıyık düdük asmazsa Fenerbahçe Konyaspor maçına sahaya çıkmasın. Şike yaptılar bugün ihbar ediyorum.''