Alex derbiyi neden Saran'ın locasından izledi?

​Alex derbiyi neden Saran'ın locasından izledi?
​Alex derbiyi neden Saran'ın locasından izledi?

Alex de Souza'nın kısa süreli Türkiye ziyareti olay oldu. Fenerbahçe Doğuş'un CSKA ile oynadığı maçın ardından Ülker Stadı'nda Galatasaray derbisini izleyen Alex'in derbiyi Sadettin Saran’ın locasında takip etmesi kafaları karıştırdı. İşte, gerçekler…

Alex de Souza geçtiğimiz hafta salı günü İstanbul'a geldi. Kitabının imza günü için İstanbul'a ayak basan Alex kısa ziyaretinde taraftarlarla buluştu ve sevdalı olduğu renklerin maçını izledi. Basketbol maçını tribünden izleyen Alex, Galatasaray derbisini de statta izledi. Peki, ama Alex neden maçı Sadettin Saran'ın locasında izledi. Hürriyet'in haberine göre; Alex derbiyi izlemek için kimi aradıysa olumsuz yanıtla karşılaştı.

Kimse kabul etmedi

Geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Galatasaray derbisini izlemek üzere statta yer bulma konusu gündeme geldiğinde de Alex ciddi bir sıkıntı yaşadı. Fenerbahçe’deki aktif futbol yaşantısı sırasında Alex’in hep yanında olan tercüman Samet Güzel, taraftarın arasında tribünde oturmak sorunlu olacağı için uygun bir loca arayışına girdi. Loca sahiplerinin yönetimin tepkisinden çekinmesi nedeniyle bu çabasından sonuç alamayan Güzel, son çare olarak geçtiğimiz perşembe günü eski idari menajer Volkan Ballı’yı aradı ve “Kimse bizi locasına almıyor. Yardımcı olur musun” diye sordu.

Volkan Ballı devreye girdi

Volkan Ballı’nın aklına eski yönetici işadamı Sadettin Saran geldi. Saran’ın sahibi olduğu Radyo Spor’un Genel Müdürü Barış Ertül’ü arayan Ballı, Alex’in yer talebini iletti. Ertül tarafından bilgilendirilen Saran, “Buyursun gelsin” diyerek locasını Alex’e açtı.

Passolig kartı çıkartıldı

Kısa sürede passolig kartı çıkarılan Alex de Souza, böylece eski takımını stattan canlı olarak Sadettin Saran’ın locasından izleyebildi. Daha önce hiç tanışmayan Saran ile Alex, derbi sırasında yaptıkları sohbetle birbirlerini tanımış oldular.

“Seçim malzemesi yapmam”

Ali Koç, Alex'i seçim malzemesi yapmayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı: Alex'in gidiş şekli çok çok yanlıştı. Benim içimde ukde kaldı. Alex de son dönemde kulübüne haksızlık etti. Alex sadece muhalefetin değil, bütün Fenerbahçe'nin Alex'idir. Alex, Fenerbahçe seçimlerine malzeme yapılmayacak bir efsane. Ben Alex'le karşılaşmak isterim, görüşürüm de ancak bunu sizler bilmezsiniz, ben bunu seçim malzemesi yapmam. Sanki böyle önemli bir maç öncesinde Alex'i ben getiriyorum gibi yansıtılmasına üzülüyorum.