Anadolu Efes'in 18 yıl sonra gelen zaferi

Anadolu Efesli oyuncular galibiyetin coşkusunu yaşadı.
Anadolu Efesli oyuncular galibiyetin coşkusunu yaşadı.

Anadolu Efes, THY Euroleague play-off serisinde Barcelona'yı geçerek 1999-2000 ve 2000-2001 sezonlarından sonra 3. kez Final Four'a kaldı. Euroleague'de Final Four heyecanı 17-19 Mayıs'ta İspanya'nın Vitori Gasteiz şehrinde Fenerbahçe-Anadolu Efes ile CSKA Moskova-Real Madrid arasında oynanacak.

Anadolu Efes, THY Euroleague play-off serisinde İspanyol ekibi Barcelona'yı geçerek adını Final Four'a yazdırdı. Efes böylece son 4'te üçüncü kez mücadele edecek.

Lacivert-beyazlılar, basketbol tarihinde Euroleague'de Final Four'a kalan ilk Türk takımı olurken, 1999-2000 ve 2000-2001 sezonlarında Final Four'a kalarak en iyi dört takım arasına girmiş, her iki sezonda da 3. olmuştu.

1996 yılında Avrupa Koraç Kupası'nı kazanan Anadolu Efes, Türk spor tarihine geçerek bir Avrupa Kupası'nı kazanan ilk Türk takımı unvanını almıştı.

  • Efes ayrıca 2001-2002'den itibaren tek isim altında gerçekleştirilen Euroleague'de ilk kez son 4 takımın arasına kaldı.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Efesli basketbolcular, parkeye koştu.
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Efesli basketbolcular, parkeye koştu.

Ergin Ataman'ın 3. Final Four'u

Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman kariyerinin önemli günlerinden birini yaşadı. Deneyimli çalıştırıcı, Euroleague Final Four'da 3. kez mücadele edecek.

  • Daha önce Efes ile 1999-2000 sezonunda Yunanistan'da düzenlenen finallerde yarıştı ve üçüncü oldu. Ataman, 2002-2003 sezonunda da İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile yarışmış, turnuvayı yine üçüncü sırada tamamlamıştı.

"Kazanan Türkiye olacak"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, "Bizden daha önce Final Four'a kalma başarısı gösteren ve normal sezonunu birinci bitiren Fenerbahçe'yi kutluyorum. Zeljko Obradovic'i kutluyorum. 5 yıl üste üste Final Four'a kaldılar. Bunun ne kadar zor olduğunu en iyi anlayan insanlardan birisiyim. Çok tecrübeli bir takım. Bir, iki gün dinlenelim. Play-off’ta çok yorulduk. İspanya'da üçüncü maçta Euroleague play-off maçlarından birini oynadık. Kazandık ve seriyi buraya taşıdık. Fenerbahçe maçına sonra bakacağız. Bu sene eşitlik var. Tabii bu bir Euroleague yarı finali. O gün hak eden, daha iyi oynayan takım finali oynayacak ama kazanan Türkiye olacak. Euroleague'de ilk kez iki Türk takımı Final Four'a kaldı. Her iki kulübü de kutluyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başantrenör Ergin Ataman, Barcelona maçı sonrası böyle sevindi.
Başantrenör Ergin Ataman, Barcelona maçı sonrası böyle sevindi.

Fenerbahçe ve Barça'dan tebrik mesajı

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalarak rakibi olan Anadolu Efes'i tebrik etti.

Sarı-lacivertli basketbol takımı sosyal medya hesabı Twitter'dan, İspanyol ekibi Barcelona Lassa'yı play-off çeyrek finalinde eleyen Anadolu Efes için "Final Four bileti alan Anadolu Efes'i tebrik ederiz. Vitoria'da görüşmek üzere!" mesajını paylaştı.

  • Anadolu Efes de bu kutlama mesajına "Teşekkürler Fenerbahçe Beko. İyi olan kazansın!" diyerek cevap verdi.

İki Türk takımı, 17 Mayıs'ta Dörtlü Final'in ilk maçında İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde karşı karşıya gelecek.

Barcelona Kulübü de Türkçe Twitter hesabından Anadolu Efes'i kutladı. Kutlama mesajında, "Bükemediğin bileği öpeceksin. Tebrikler Anadolu Efes" ifadelerine yer verildi.

Cedi Osman tribünde izledi

Anadolu Efes'in kazanıp Dörtlü Final'e yükseldiği mücadeleyi milli basketbolcu Cedi Osman da tribünden izledi.

Anadolu Efes'ten Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland Cavaliers'a transfer olan Cedi, karşılaşmayı salonda takip etti.

  • Müsabaka öncesinde ismi anons edilen Cedi'ye taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Taraftarlar Cedi Osman'a yoğun ilgi gösterdi.
Taraftarlar Cedi Osman'a yoğun ilgi gösterdi.