Ankaragücü'nün iflası istendi!

Ankaragücü'nün iflası istendi
Ankaragücü'nün iflası istendi

Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü'ne karşı iflas istemli dava açıldığı ortaya çıktı.

Kulübün bağlı olduğu şirkete 2 milyon lira gönderen bir iş insanı, parasını alamayınca şirketin iflasını istedi.

Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde, Ankaragücü Futbol AŞ’ye karşı iflas istemli dava açıldı. Hürriyet’in haberine göre, iş insanı K. S., 2016 yılında dönemin kulüp yöneticileri ile şirketin yüzde 10’unun devri konusunda anlaşmaya vardı.

Yüzde 10'a karşılık 2 milyon TL

İş insanı K. S. banka yolu ile kulübün bağlı olduğu şirketin hesabına 2 milyon liraya yakın para gönderdi. Anlaşma, yapılan ödemeye karşılık şirketin yüzde 10’unun K. S.’ye devrinin yapılacağı yönündeydi. Dönemin kulüp yöneticisi İhsan Akalan’ın da banka hesabına gönderilen ödeme sonrası, söz konusu hisselerin devri gerçekleşmedi.

2 milyon TL için iflası istendi

Taraflar arasında yürütülen görüşmeler de olumsuz sonuçlanınca K.S. ilk olarak şirkete karşı icra takibi başlattı. İcra takibine şirket itiraz etti. Bu kez, itirazın kaldırılması ve şirketin iflası istemi ile dava açıldı. K. S.’nin avukatı Tuğçe Orhan’ın imzasını taşıyan dava dilekçesinde, icra takibine itirazın, borcun ödenmesinin geciktirilmesi amacı taşıdığı öne sürüldü.

Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, duruşmanın 10 Haziran’da yapılacağını taraflara bildirdi.

Türkiye'nin en köklü kulüplerinden

MKE Ankaragücü, Türkiye’nin en eski futbol kulüplerinden biri. Savunma sanayiinde çalışan işçiler ile bu sektörde çalışacak meslek okulu öğrencilerin talebi ile Ağustos 1910’da kuruldu. Süper Lig’de yer alan MKE Ankaragücü’nün bağlı olduğu şirketin sermayesi 20 milyon TL.