Fenerbahçe'de Arda Güler şans bulamıyor

Arda Güler
Arda Güler

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldızı Arda Güler, şans bulduğu maçlarda gösterdiği performansla sarı lacivertli taraftarların sevgisini kazandı. Ancak Jorge Jesus, genç yeteneği kulübede bıraktı.

Fenerbahçe'de forma şansı bulduğu zamanlarda sergilediği performansıyla sadece Türk futbolunda değil Avrupa'da da yakından takip edilen ve geleceğin yıldızı olarak gösterilen Arda Güler'in, teknik direktör Jorge Jesus'un yönetiminde süre almakta zorlanması tartışma konusu haline geldi.

Sakatlığını atlatmasına rağmen özellikle takım geride olmasına rağmen Galatasaray derbisinde hiç süre alamayan Arda'nın forma giymemesi herkesi şaşırttı.

17 yaşındaki yetenekli oyuncunun Fenerbahçe süre aldığı son resmi maç Dünya Kupası arasından önce ligin 14. haftasında 2-1 kaybedilen Giresunspor karşılaşması oldu. Bu maçta 3 dakika oynayabilen genç futbolcu, daha sonra Dünya Kupası arasında bir sakatlık yaşadı. Trabzonspor maçının kadrosuna alınmayan Arda, daha sonraki Hatayspor, Antalyaspor ve Galatasaray karşılaşmalarında ise yedek kulübesinde bekledi.

  • Süper Lig'de 5 maçta yalnızca 34 dakika oynayabilen ve hiç ilk 11'de sahaya çıkamayan 17 yaşındaki yıldız, 2 gol attı, henüz asist yapmadı.

Son dönemde başta UEFA olmak üzere Avrupa ve dünya futbolunda 2023'e damga vurması beklenen genç oyuncular arasında gösterilen Arda Güler, Fenerbahçe'de ise formayı unuttu.

Avrupa'da daha fazla süre aldı

  • Yetenekli yıldız Avrupa'da daha fazla süre aldı. 8 Avrupa maçına çıkan Arda, 271 dakika süre aldı, 1 gol attı, 1 asist yaptı. 17 yaşındaki genç yıldız, Avrupa'da 3 kez ilk 11'de maça başladı.