Arsenal elindeki şampiyonluğu Manchester City'ye mi veriyor?

Arsenal'da kan kaybı devam ediyor!
Arsenal'da kan kaybı devam ediyor!

İngiltere'de 19 senedir şampiyon olamayan Arsenal, belki de uzun aradan sonra mutlu sona bu kadar yaklaşmışken her şey tersine gitmeye başladı. Premier Lig'in 32. haftasında Kuzey Londra temsilcisi, evinde konuk ettiği Southampton ile 3-3 berabere kalarak liderlik avantajını Manchester City'ye verdi.

Arsenal kan kaybetmeye devam ediyor. Son 3 maçından sadece 3 puan toplayabilen Arteta'nın öğrencileri için şampiyonluk zora girdi.

Premier Ligi'nin 32. haftasında Southampton ile Emirates'te karşılaşan kırmızı-beyazlılar, 3-1 geri düştüğü maçın son dakikalarında bulduğu 2 gol ile beraberliği yakaladı fakat liderlik avantajını kaybetti.

Bu sonuçla beraber Arsenal, 75 puana çıkarken, en yakın takipçisi ve iki maç eksiği bulunan 70 puanlı Manchester City için liderliği ele geçirme fırsatı doğdu.

  • Galibiyet hasreti 7 maça çıkan Southampton ise 24 puana ulaşarak kümede kalma mücadelesine devam ediyor.


Şampiyonluğu bu maç belirleyebilir

Premier Lig'in 33. haftasında Manchester City, Etihad'da Arsenal'ı konuk edecek. İngiliz medyasına göre bu karşılaşma ligin şampiyonunu belirleyecek.

Pep Guardiola'nın öğrencileri bu maçı kazanması durumunda hem puan farkını 3'e indirecek hem de elindeki 2 maç eksiğiyle beraber oldukça avantajlı bir konumda olacak.

  • Şu anda Şampiyonlar Ligi, FA Cup ve Premier Lig'de oldukça iddialı bir şekilde ilerleyen Manchester'ın City, sezonu 3 kupayla bitirebilir.