Avrupa'da kötü hafta! İşte ülke sıralamasında son durum

Temsilcilerimizin Avrupa maçlarında puanlara ihtiyacı var.
Temsilcilerimizin Avrupa maçlarında puanlara ihtiyacı var.

Avrupa kupalarında gruplara doğrudan katılım hakkını kaybetmemek için Avrupa'daki maçlarda puanlara ihtiyacı olan Türk takımları, iç sahada oynanan 4 maçta sadece 2 puan alabildi. Trabzonspor ve Başakşehir kendi sahalarında oynadıkları maçlarda 1'er puan alırken Galatasaray ve Beşiktaş haftayı puansız kapattı. Alınan bu sonuçlar ülke puanımızı da olumsuz etkiledi.

Avrupa kupalarında ülkemizi temsil eden takımlar bu hafta 2 beraberlik alırken 2 de mağlubiyet yaşadı. Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, evinde PSG'ye 1-0 mağlup olurken, UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş Wolves'a 1-0 mağlup oldu.

Avrupa kupalarına doğrudan katılabilmek için ilk 10'da yer almamız gerekiyor

Ülke sıralamalarında puana ihtiyaç duyduğumuz bu haftalarda, temsilcilerimiz 8 maç sonunda henüz 3 puanla tanışamadı.

Ukrayna (31.500), Hollanda (31.750) ve Avusturya (29.725) ile yarış içerisinde olan ve 30.600 puan ile 11. sırada yer alan Türkiye’nin elemesiz Şampiyonlar Ligi için ilk 10’da kendisine yer bulması gerekiyor.

Dünya ülke sıralaması puan durumu
Dünya ülke sıralaması puan durumu

Avrupa Kupalarında puanlama sistemi nasıl çalışır?

Bir ülkeden o sene UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ne kaç takım katılmışsa, onların topladığı puanlar toplanır ve Avrupa kupalarına katılan takım sayısına bölünür. Elemelerde her galibiyete 1 puan, beraberliğe ise 0,5 puan veriliyor. Gruplar ve sonrasında ise galibiyetin puanı 2, beraberliğin puanı ise 1 oluyor. Bu puanların bir de bonusları bulunuyor. Temsilcilerimiz Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor gruptan çıkmaları halinde ülke puanına 4’er puan daha dahil edecek. Ayrıca Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalabildiği için ülke hanesine 2 puan eklendi

  • Maç başı galibiyet, beraberlik ücretleri nelerdir?
  • UEFA Avrupa Ligi’nde yeni sezonda rakamlar yükseldi. Açıklanana göre gruplara katılan takımlar 2 milyon 920 bin euronun sahibi olacak. Ayrıca galibiyet primi de 570 bin euroya yükseltildi. Bununla birlikte beraberlik sonucunda da takımlar 190 bin euro gelir elde edecek. Son 32 turuna kalan takımlar 500 bin euro bonus alacak. Bu rakam son 16 turu için 1 milyon 100 bin euro, çeyrek final için 1.5 milyon euro, yarı final için 2 milyon 400 bin euro, final için 4.5 milyon euro ve şampiyonluk halinde ise 8.5 milyon euro olacak.