Avrupa'nın en büyüğü bu gün belli oluyor

Şampiyonlar Ligi’nde geçen yılın şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi’ni son üç yıldır kazanan Sevilla bu akşam UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyor.

Real Madrid Sevilla maçı ile bu akşam UEFA Süper Kupa mücadelesi sahne alacak. Karşılaşma öncesinde Real Madrid'de ciddi eksikler bulunuyor. UEFA Süper Kupa karşılaşmasında bu akşam Real Madrid Sevilla maçı ile nefes kesen bir mücadele oynanacak. Geçtiğimiz yıl Avrupa'da büyük başarılara imza atan iki takım bu akşam karşı karşıya geliyor.

- Real Madrid - Sevilla maçı saat kaçta başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak?

Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Beyaz Şimşekler ile UEFA Avrupa Ligi'nde son üç yıldır kupayı kaldıran kırmızı-beyazlıların mücadelesi bu akşam saat 21.45'te başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak. Norveç'in Trondheim Stadı'nda oynanacak Real Madrid – Sevilla maçını Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek.

Ronaldo oynamıyor

Real'de sakat olan Cristiano Ronaldo, Avrupa Şampiyonası nedeniyle kampa geç dönen Pepe, Toni Kroos ve Gareth Bale hazır olmadıkları için forma giyemeyecek. Arjantinli Teknik Direktörü Jorge Sampaoli ile ilk kez sahaya çıkacak Sevilla'da Ganso ve Ben Yedder gibi yeni transferler oynayacak
Ronaldo oynamıyor Real'de sakat olan Cristiano Ronaldo, Avrupa Şampiyonası nedeniyle kampa geç dönen Pepe, Toni Kroos ve Gareth Bale hazır olmadıkları için forma giyemeyecek. Arjantinli Teknik Direktörü Jorge Sampaoli ile ilk kez sahaya çıkacak Sevilla'da Ganso ve Ben Yedder gibi yeni transferler oynayacak
2014'ün rövanşı

Norveç'in Trondheim kentinde bu akşam TSİ 21.45'te başlayacak maçta Real Madrid ile Sevilla, 2014 yılındaki UEFA Süper Kupa karşılaşmasının rövanşına çıkacak.


Bu kupada şu ana kadar 4 kez final oynayan Real Madrid, 2014'te Galler'in Cardiff şehrinde oynanan maçta rakibini Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun golleriyle 2-0 yenerek organizasyondaki ikinci şampiyonluğuna ulaştı.
2014'ün rövanşı Norveç'in Trondheim kentinde bu akşam TSİ 21.45'te başlayacak maçta Real Madrid ile Sevilla, 2014 yılındaki UEFA Süper Kupa karşılaşmasının rövanşına çıkacak. Bu kupada şu ana kadar 4 kez final oynayan Real Madrid, 2014'te Galler'in Cardiff şehrinde oynanan maçta rakibini Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun golleriyle 2-0 yenerek organizasyondaki ikinci şampiyonluğuna ulaştı.
178. randevu

                                    
                                    Real Madrid ile Sevilla, bu akşamyapacakları UEFA Süper Kupa karşılaşmasıyla tarihlerinde 178. kez resmi bir maçta karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek yapılan 177 maçın 94'ünü Real Madrid, 54'ünü Sevilla kazandı. 29 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

- Sevilla, 16 Maçta 6 galibiyet aldı

Sevilla, kendi ülkesi takımlarıyla Avrupa kupalarında 16 defa karşılaştı.
Endülüs takımı, oynadığı 16 karşılaşmadan 6 kez galibiyetle ayrıldı, 7'sini kaybetti, 3'ünde ise berabere kaldı.
178. randevu Real Madrid ile Sevilla, bu akşamyapacakları UEFA Süper Kupa karşılaşmasıyla tarihlerinde 178. kez resmi bir maçta karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek yapılan 177 maçın 94'ünü Real Madrid, 54'ünü Sevilla kazandı. 29 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. - Sevilla, 16 Maçta 6 galibiyet aldı Sevilla, kendi ülkesi takımlarıyla Avrupa kupalarında 16 defa karşılaştı. Endülüs takımı, oynadığı 16 karşılaşmadan 6 kez galibiyetle ayrıldı, 7'sini kaybetti, 3'ünde ise berabere kaldı.
Zidane, 5. Futbol adamı olabilir 
Real Madrid'in Fransız çalıştırıcısı Zinedine Zidane, bu akşam takımının mücadeleden galibiyet ayrılması halinde, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Diego Simeone ve Luis Enrique'nin ardından bu kupayı hem futbolcu hem de teknik direktör olarak kazanan 6. futbol adamı olacak. Zidane'ın formasını giydiği Real Madrid, 2002'deki UEFA Süper Kupa maçında Hollanda ekibi Feyenoord'u 2-0 yenerek bu organizasyondaki ilk şampiyonluğunu elde etmişti.
Zidane, 5. Futbol adamı olabilir Real Madrid'in Fransız çalıştırıcısı Zinedine Zidane, bu akşam takımının mücadeleden galibiyet ayrılması halinde, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Diego Simeone ve Luis Enrique'nin ardından bu kupayı hem futbolcu hem de teknik direktör olarak kazanan 6. futbol adamı olacak. Zidane'ın formasını giydiği Real Madrid, 2002'deki UEFA Süper Kupa maçında Hollanda ekibi Feyenoord'u 2-0 yenerek bu organizasyondaki ilk şampiyonluğunu elde etmişti.
Barcelona zirvede

                                    
                                    UEFA Süper Kupası'nın en çok kazanan takım Barcelona. İspanyol devi, 9 kez kaldığı Süper Kupa Finali'nden 5 kupa çıkarmayı bildi. Barcelona'yı yine 5 kupa ile Milan takip ediyor. İtalyan takımı, 7 kez kaldığı Süper Kupa Finali'nde 5 kez kupa kazandı ve son kazandığı kupayı 2007'de Sevilla'yı 3-1 yenerek elde etti. Bu sene Süper Kupa Finali'nde karşılaşacak Real Madrid ile Sevilla 4 kez finale kaldılar. Real Madrid 2 kez kazanırken Sevilla 2006'da Barcelona'yı 3-0 yenerek ilk kupasını kazandı.
Barcelona zirvede UEFA Süper Kupası'nın en çok kazanan takım Barcelona. İspanyol devi, 9 kez kaldığı Süper Kupa Finali'nden 5 kupa çıkarmayı bildi. Barcelona'yı yine 5 kupa ile Milan takip ediyor. İtalyan takımı, 7 kez kaldığı Süper Kupa Finali'nde 5 kez kupa kazandı ve son kazandığı kupayı 2007'de Sevilla'yı 3-1 yenerek elde etti. Bu sene Süper Kupa Finali'nde karşılaşacak Real Madrid ile Sevilla 4 kez finale kaldılar. Real Madrid 2 kez kazanırken Sevilla 2006'da Barcelona'yı 3-0 yenerek ilk kupasını kazandı.