Avustralya, Novak Djokovic'i sınır dışı ediyor!

Novak Djokovic
Novak Djokovic

Dünya 1 numarası Novak Djokovic, Avustralya Açık'a kabul edilmedi. Avustralya, Sırp rakete ülkeye giriş için onay vermedi.

Erkekler tenisinin dünya 1 numarası Novak Djokovic'in sezonun ilk büyük tenis turnuvası olan Avustralya Açık için ülkeye girmek istemesi büyük olay yarattı.

Djokovic'e izin çıkmadı
Djokovic'e izin çıkmadı

Dünya 1 numarası Novak Djokovic sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık'a tıbbi muafiyet ile katılacağını duyurmuştu. Avustralya'ya giden Sırp raket beklemediği durumla karşılaştı.

Aşı olmayı reddeden Djokovic'in Avustralya Açık yönetiminden aldığı tıbbi muafiyet, Victoria eyaleti tarafından kabul görmedi.

Turnuva için Melbourne'e giden dünya 1 numarası, havalimanında yaklaşık 8 saat bekledikten sonra vize için gösterdiği belgelerin yetersiz bulunması sebebiyle ülkeye giremedi.

Sınır dışı edildi
Sınır dışı edildi

Başbakan reddetti

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Koronavirüs vakalarıyla ilgili konuların görüşüldüğü bir toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Avustralya Başbakanı soruları yanıtladı
Avustralya Başbakanı soruları yanıtladı

Djokovic'in ülkeye girişiyle ilgili sorulan soruya yanıt veren Morrison, Avustralya Açık yönetiminin verdiği tıbbi muafiyetin aksine Djokovic'in ülkeye girip giremeyeceğinin henüz belli olmadığını belirtti.

"Sunumunu ve sunduklarını destekleyen kanıtları göstermesini bekliyoruz" diyen Morrison, "Eğer kanıtları yetersizse, işte o zaman hiç kimseden farklı muamele görmeyecek ve bir sonraki uçakla evine gidecek. Novak Djokovic için hiçbir özel kural olmamalı. Yeterli kanıtlar sunarsa elbette tıbbi muafiyet alabilir ancak bu istisnaya hak kazanması, tamamen sunacaklarına bağlı" ifadelerini kullandı.