Aykut Kocaman: Beşiktaş sahadan çekildi

Aykut Kocaman
Aykut Kocaman

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin 4-1'lik Antalyaspor galibiyeti sonrası yayıncı kuruluşa konuştu. Olaylar nedeniyle tamamlanamayan Beşiktaş maçı hakkında da konuşan Kocaman, siyah beyazlı futbolcuların ikinci yarıda maçı provoke ettiğini iddia etti.

Fenerbahçe'nin 4-1'lik Antalyaspor galibiyeti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aykut Kocaman, yarıda kalan Beşiktaş maçı hakkında da konuştu. Mücadelenin devam etmesi gerektiğini söyleyen Kocaman, Beşiktaş'ın sahadan çekilen tarafın Beşiktaş olduğunu ifade etti.

Aykut Kocaman'ın olaylı derbi hakkındaki açıklamaları:

  • "Hiç tartışmasız maçın kalanının oynanmasını bekliyoruz. Sahadan çekilen takım çok net bir şekilde Beşiktaş. Bazı insanlar gibi arsızlık yapmak istemiyorum, hükmen galibiyet gibi şeyler söyleme niyetim yok. Maçın kalan kısmının oynanması gerekiyor çok net olarak. Beşiktaş kalan dakikalarda da finale çıkabilir. Maçı sanki tatil ettirmek isteyen, korner direklerinin etrafına oturmuş taraftar gruplarıydı. Maçın tatil olması için onlar uğraştı. 2. yarıda da Beşiktaşlı oyuncular provokasyon yaptı."

"KAN YOK KARDEŞİM KAN YOK"

  • Şenol hocanın kafasına gelen cisim münferitti. Şenol Güneş diğer insanların yanında daha değerli değil, herkes kadar değeri var. Mehmet Topal, Hasan Çetinkaya değersiz mi? Evet kan yok dedim. Olmayan şeylerin olmuş gibi gösterilmesi son derece ayıp da dedim. Gördüğümü anlatayım... Maçın iptaliyle ilgili her şey, Şenol Güneş'in başına atılan 5 pens üzerinden yürüyor. Hocayı orada ilk gördüğüm anda, yardım etme içgüdüsüyle yanına koştum. Bize bir şey olmadığı söylendi, biz de rahatladık. Bu benim görüşüm ve davranışlarımdı. Sonra maçın iptal olduğu söylendi. Neden iptal oldu? Gördüğüm kadarıyla, hocanın başından dolayı iptal oldu sanki. 'Fenerbahçe vahşeti', tırnak içinde söylüyorum çünkü hep Fenerbahçe üstünden yürüyor. Böyle bir şey yok. A'dan z'ye adım adım izledim. Allah sağlık versin, hoca soyunma odasına kadar giriyor. Odaya girerken harika vaziyette giriyor, odadan sedyeyle ve ambulansla çıkıyor. Olabilir, cismin yarattığı şeyler olabilir ama kan yok kardeşim, kan yok. 5 tane dikiş atılacak bir durum varsa, kanar. Zor ve sağlıksız bir durum bu. Bence hoca, bilincini kaybettiyse eğer, içeride bir şey yapıldı. Beşiktaş bence soyunma odasını söylemeli, bu durum Fenerbahçe'ye mal edilmemeli. Lütfen herkes ayağını denk alsın. Ayıp. Olmayan şeyleri olmuş gibi gösterip, kimse Fenerbahçe'yi suçlamasın. Saha içinde olan her şey için özür diliyorum.

"KENDİMLE İLGİLİ KÖKLÜ BİR KARAR ALACAĞIM"

  • Futbolun bu berbat ortamında çalışmaktan mutlu değilim, kimseye de mutluluk vermez. Maalesef. Yakın zamanda köklü bir karar da alacağım kendimle ilgili.