Aykut Kocaman'dan istifa açıklaması

​Aykut Kocaman'dan enteresan Ozan Tufan yorumu
​Aykut Kocaman'dan enteresan Ozan Tufan yorumu

Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 4-1 mağlup ettiği maçın ardından karşılaşmayı değerlendiren Fenrbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ozan Tufan ve istifa sorularına ilginç cevaplar verdi.

Spor Toto Süper Lig’in 12.haftasında Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nda Sivasspor’u ağırladı. Soldado (3) ve Dirar’ın golleriyle rakibini 4-1 mağlup eden Fenerbahçe 3 maç sonra galibiyetle tanıştı.

Roberto Soldado Sivasspor karşısında hat-trick yaparak Fenerbahçe formasıyla ilk gollerini sattı. Fenerbahçe bu sonuçla puanını 20 yaparak 5. Sıraya yükseldi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Aykut Kocaman şu ifadeleri kullandı:

  • "İlk dönemlerdeki seviyelerde değiliz. Skoru yakalayana kadar iyi gidiyoruz sonra telaş başlıyor. Yapmamız gereken üstünlük sağlayıncaya kadar an bitip nasıl skoru koruruz düşüncesi başlıyoruz. Damga vurgan attıklarımızdan ziyade yedikelrimiz oldu. 1-1’den sonraki süreç Sivasspor gibi bir takım karşısında isteme karakterinin ve kazanma karakterinin geldiğini gösterdi. Bunu Antalya maçına bağlamamız lazım. İşimiz böylece biraz daha kolaylaşacak zannediyorum.
  • Ozan Tufan konusuna fazla girmeyeyim. Benim bu oyundan ne anladığımla, yorumlayanların anladıkları arasında ciddi farklar var. O nedenle olaya kişiler üzerinden bakmıyorum. Olay kişilere gidiyor. Dünyada üst seviye futbol başka türlü oynuyor. Takımlar daha organize ve ne yaptıklarını biliyorlar. Nispeten bir kalite var. Ama maalesef futbol dünyada başka türlü oynanıyor.
  • Soldado adına çok sevindim. Karakter olarak çok iyi. Arkadaşlarıyla uyumu çok iyi. Müthiş bir kariyer. İhtiyacı olan şey atmak ve atabilmek. Kendine olan güveni yakalayabilmekti. Umarım kendisine katkı olur. Beklentileri karşılama anlamında sıkıntı olacağını sanmıyorum."
  • İSTİFA AÇIKLAMASI
  • Basın toplantısı yapmayı düşündüm. Ancak Salı günü ve sonrasında süreci olağan seyrine bırakmaya karar verdim ve geri çekildim.

    Duygularım ve düşüncelerim netti. İki şey öne çıktı. Biri Alanya maçından sonra yaptığım açıklama. İkincisi de, zor bir dönemde bir işe bırakmışken, her şeye rağmen sonuna götürme durumu..

    Salı günü milli takım boşluğuydu. 9 oyuncu vardı ve hiçbir şey olmamış gibi, oyunculara hiçbir şey söylemeden devam ettim. Söyleyecek bir şey yok, doğrusu bu. Olağan seyrine bıraktım.

    Tekrar istifa eder misiniz?"

    Aykut Kocaman: Gelecekle ilgili altından kalkamayacağım bir cümle kurup, zor duruma düşmek istemiyorum.