Aykut Kocaman'ın kupayı kaybettiren karar!

Aykut Kocaman
Aykut Kocaman

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Akhisarspor karşısında verdiği bir oyuncu değişikliği kararıyla kupayı elinden kaçırdı. Skor 1-1 olduktan sonra Soldado'yu oyundan alarak tek forvete dönen Aykut Kocaman, sosyal medyada sert şekilde eleştirildi.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. Diyarbakır Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada rakibini 3-2 mağlup eden Akhisarspor, kupanın sahibi oldu.

Tarihinde ilk kez final oynayan Akhisarspor, bu sonuçla birlikte Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ederken, Türkiye Kupası tarihinde ilk kez bir ilçe takımı şampiyonluğa ulaşmış oldu.

AYKUT KOCAMAN’IN MAÇI KAYBETTİĞİ AN

Akhisarspor karşısında 32. dakikada 1-0 geriye düşen Fenerbahçe, ikinci yarıya çift forvetle başladı ve bu hamlenin meyvesini 56. dakikada aldı. İkinci yarıda Şener Özbayraklı’nın yerine oyuna dahil olan Fernandao, 56. dakikada skoru 1-1 yaptı.

Skora denge gelmesinin ardından hemen tek forvete dönen Aykut Kocaman, 67. dakikada Valbuena’nın yerine Soldado’yu oyuna aldı. Bu değişiklikten yalnızca 3 dakika sonra ise Akhisarspor, Sissoko’nun golüyle 2-1 öne geçti.

Beraberliği yakalar yakalamaz forvet eksilten Aykut Kocaman’ın bu hamlesi, sosyal medyada ciddi şekilde eleştirildi ve kupayı kaybettiren karar olarak yorumlandı.