Bafetimbi Gomis yürekleri ağızlara getirdi!

Bafetimbi Gomis yürekleri ağızlara getirdi!
Bafetimbi Gomis yürekleri ağızlara getirdi!

Süper Lig'in 22. haftasında Kasımpaşa'nın Galatasaray'ı ağırladığı karşılaşmada korkunç bir an yaşandı. Galatasaray'ın Fransız yıldızı Bafetimbi Gomis karşılaşma sırasında bir anda baygınlık geçirip yerde kaldı. Kısa süre yerde kalan Gomis, ayağa kalktıktan sonra oyuna devam etmek istedi.

Süper Lig'in 22. haftasında Kasımpaşa - Galatasaray karşılaşmasında yürekleri ağızlara getiren bir an yaşandı.

Galatasaray'ın Fransız yıldızı Gomis, Kasımpaşa deplasmanında Türk futbolseverleri korkuttu. Sahada baygınlık geçiren futbolcu, tedavisinin ardından kendine geldi. Ancak kulüp doktoru Yener İnce, oyuncuya karşılaşmaya devam etmemesi yönünde öneri de bulundu. Fransız golcü, bu teklifi geri çevirerek oyuna ısrarlı bir şekilde devam etmeyi tercih etti.

İşte o anlar;

GALATASARAY'DAN SENİ SEVİYORUZ PAYLAŞIMI

Galatasaray'ın resmi sosyal medya hesabı Gomis'in tekrar sahaya girmesinin ardından Fransız yıldız için "Seni seviyoruz" paylaşımı yaptı.

Vazovagal Senkop hastalığı bulunan Gomis'in beyne kan akışı zaman zaman azalabiliyor ve kısa süreli bilinç kaybı ile bayılmalar yaşayabiliyor. Peki, Vazovagal Senkop nedir?

GOMİS'İN HASTALIĞI VAZOGOVAL SENKOP HASATLIĞI NEDİR?

Senkop olarak da adlandırılan bayılma, beyne kan akışının azalmasından kaynaklanan ani ve kısa bilinç ve duruş kaybıdır. Birçok farklı durum bayılmaya neden olabilir. Bunlar, düzensiz kalp atışı, nöbetler, panik veya anksiyete atakları, düşük kan şekeri (hipoglisemi), anemi (oksijen taşıyan sağlıklı hücrelerin azalması) ve sinir sisteminin tansiyonu düzenleyişindeki sorunlardır.

Bazı bayılma türlerinin aileden geçtiği düşünülüyor. Bayılma, belirli bir sağlık sorununun işareti olabilir, ancak bazen sağlıklı bireylerde de olur. Bayılma sırasında düşmeden kaynaklanan ciddi yaralanmalar,yaşlılar için bir sorundur. Çoğu çok kısa sürer. Bayılan kişi tam bilincine genellikle birkaç dakika içinde kavuşur.

Bayılma yaygın bir sorundur, acil servis vakalarının %3''ünü, hastanede yatışların %6''sını oluşturur. Bunun dışında sağlıklı kişilerde de olabilir. Bir kişi fenalık geçirebilir ve sersemleyebilir (presenkop) ya da bilincini kaybedebilir (senkop).