Barcelona, yeni transferler için kulübe ait hisseleri sattı

Başkan Joan Laporta, kulübün yeni transferlerini kaydetmek için Barça Studios'un hisselerini satıldığını açıkladı
Başkan Joan Laporta, kulübün yeni transferlerini kaydetmek için Barça Studios'un hisselerini satıldığını açıkladı

Barcelona, fair play sebebiyle kaydedemediği transferlerini La Liga'ya tescil ettirebilmek için kulübün sahip olduğu Barça Studios'un hisselerini sattığı öğrenildi.

La Liga'da Barcelona, finansal fair play kuralları sebebiyle yeni transferlerini La Liga'ya kayıt ettirebilmek için kulüp bünyesinde faaliyet gösteren Barça Studios'un hisselerinin yüzde 24,5'ini 100 milyon euro bedelle sattı.

Katalan ekibinden yapılan yazılı açıklamada, 29 Temmuz'da yapılan anlaşmayla Barça Studios'un yüzde 24,5'inin görsel-işitsel ve dijital içerik konusunda geniş deneyime sahip Katalan şirket Orpheus Media'ya 100 milyon euro karşılığında satıldığını duyurdu.

İspanyol basınının iddiasına göre satışın yapılmasındaki en önemli nedenin, ekonomik sorunlar yaşayan kulübün, LaLiga'nın uygulandığı finansal fair play kurallarını yerine getirip, bu sezon transfer ettiği Robert Lewandowski, Jules Kounde, Raphinha ve bedelsiz gelen Franck Kessie ile Andreas Christensen'i kayıt ettirmek olduğunu yazdı.

Bu hafta başlayacak La Liga'da, Barcelona ilk maçını 13 Ağustos günü Rayo Vallecano'ya konuk ederek oynayacak. Yaptığı bu satış sonrasında La Liga'da kayıtları yapılacak olan yeni futbolcular kadroda yer alabilecek.

İspanyol basını, yapılan bu satışın ve takım kaptanı Gerard Pique'nin maaşında uygulanan indiriminin Katalanlara finansal fair play için yeterli olmadığı, tüm yeni futbolcuların kayıt olmama ihtimali olduğunu, Sergio Busquets'le de maaş indirimi için görüşmeler yapıldığını iddia etti.