Başakşehir arayı açıyor

Bir taraftar sevinç, bir tarafta hüzün...
Bir taraftar sevinç, bir tarafta hüzün...

Spor Toto Süper Lig 25. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Rakibini 2-1 mağlup eden Başakşehir, Galatasaray ile arasındaki puan farkını 11'e yükseltti ve liderliğini perçinledi.

Spor Toto Süper Lig 25. hafta mücadelesinde lider Medipol Başakşehir ile düşme hattından uzaklaşmak isteyen Fenerbahçe karşı karşıya geldi. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşma sahadan galibiyetle ayrılan taraf 2-1'lik skorla Başakşehir oldu.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Robinho ile 83. dakikada Napoleoni kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golü ise 73. dakikada Soldado'dan geldi ancak bu gol puan ya da puanlar almaya yetmedi.

  • Alınan bu sonucun ardından Medipol Başakşehir puanını 57'ye yükseltti ve maç fazlasıyla Galatasaray'ın 11 puan öne geçerek liderliğini perçinledi. Fenerbahçe ise 28 puanla 14. basamakta kaldı.

FENERBAHÇE ÇIKIŞA GEÇEMİYOR

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında lider Medipol Başakşehir'e 2-1 yenildi ve alt sıralardan kurtulamadı.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 19. dakikasında Robinho'nun attığı golle Medipol Başakşehir 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda daha iyi bir oyun sergileyen Fenerbahçe, 73. dakikada Roberto Soldado'yla eşitliği yakalamasına rağmen 10 dakika sonra Napoleoni'nin golüne engel olamadı ve maçı 2-1 kaybetti.

Bu sonuçla 28 puanda kalan Fenerbahçe, ligde 3 hafta sonra kaybetti ve averajla 14. sırada yer alarak alt sıralardan uzaklaşma fırsatını kullanamadı.

DEPLASMAN HASRETİ SÜRDÜ

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki deplasmanda galibiyet hasreti 10 maça çıktı. Bu sezon 13 maçta tek galibiyet yaşadığı dış sahada sarı-lacivertliler, 5 beraberlik, 7 yenilgi aldı. Ligdeki ilk ve tek deplasman galibiyetini 16 Eylül 2018'de alan Fenerbahçe, daha sonraki 10 dış saha maçında da galip gelemedi.

İKİNCİ YARIDAKİ FUTBOL YETERLİ OLMADI

Fenerbahçe karşılaşmanın ikinci yarısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen mağlubiyetten kurtulamadı. İlk yarıda kötü bir futbol sergileyen Fenerbahçe, ikinci yarıda oyunu rakip sahaya yığdı ve karşılığını 73. dakikada Soldado'nun golüyle aldı. Maç 1-1'ken 76. dakikada Miha Zajc'la altıpasın önünden net bir fırsat kaçıran Fenerbahçe, 83. dakikada yediği golle mağlup oldu.

VALBUENA SAKATLANDI

İkinci yarıda oyuna dahil olan Fenerbahçeli futbolcu Mathieu Valbuena, sahada 15 dakika kalabildi. Maçı 70. dakikasında oyuna giren Fransız futbolcu, 15 dakika sonra sakatlanarak oyundan çıktı.

SERDAR AZİZ CEZALI

Fenerbahçe'nin stoperi Serdar Aziz, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Bu sezon Süper Lig'de 4. kez sarı kartla cezalandırılan Serdar, gelecek hafta Demir Grup Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

BAŞAKŞEHİR 2-1 FENERBAHÇE ÖZETİ

  • 2. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Zajc'ın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Eljif Elmas'ın ceza sahasına girer girmez şutunda, kaleci Mert iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
  • 16. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Orta sahada topu kapan İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe ceza sahasına hareketlenen Robinho'ya pasını attı. Robinho'nun sağ çaprazdan yerden şutunda, kaleci Volkan Demirel topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. Boşta kalan topa Visca gelişine vurdu, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
  • 19. dakikada ev sahibi takım öne geçti. İrfan Can Kahveci'nin sol kanatta, Tolgay Arslan'ı iki kez çalımladıktan sonra yaptığı ortada Volkan Demirel'in tokatladığı top altıpasa düştü. Boşta kalan topa yakın mesafeden Robinho dönerek vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-0.
  • 21. dakikada Zajc'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Eljif Elmas penaltı noktası önünde topa kafayı vurdu, meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.
  • 51. dakikada Fenerbahçe beraberlik golüne yaklaştı. Moses'ten aldığı pasla sağ kanattan ceza sahasına giren Isla'nın ortasında, Zajc penaltı noktası önünde kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
  • 62. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan arka direğe ortasında, Soldado meşin yuvarlağa gelişine vurdu, yere de çarpan topu kaleci Mert ayaklarıyla kurtardı. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.
  • 69. dakikada Mossoro orta sahada topu kaptı ve sağ kanattan bindiren Visca'ya pasını gönderdi. Visca da bekletmeden ceza sahası içinde boş pozisyondaki Robinho'ya yerden pasını attı. Brezilyalı oyuncunun gelişine şutunda meşin yuvarlak üstten dışarıya çıktı.
  • 73. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Attamah'ın hatalı geri pasında araya giren Soldado, kaleci Mert'in üzerinden topu aşırttı ve boş kaleye meşin yuvarlağı gönderdi: 1-1.
  • 76. dakikada Fenerbahçe ikinci golüne çok yaklaştı. Sol kanatta rakibinden kurtulan Hasan Ali Kaldırım, Soldado ile verkaç yaparak ceza sahasına girdi. Hasan Ali altıpas önünde boş pozisyondaki Zajc'a pasını attı. Bu oyuncunun gelişine şutunda top üstten auta gitti.
  • 83. dakikada Medipol Başakşehir bir kez daha öne geçti. Fenerbahçe ceza sahası önünde topla buluşan Visca, ceza sahası içine hareketlenen Mossoro'ya pasını gönderdi. Bu oyuncunun yaptığı vuruşta, kaleci Volkan Demirel'i geçen topa kale çizgisi önünde Napoleoni ayak koydu ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 2-1.
  • 90 3. dakikada Mehmet Ekici'nin sol kanattan yaptığı ortada top savunmaya da çarparak yükseklik kazandı. Soldado'nun altıpas önünde yaptığı kafa vuruşunda top az farkla yandan dışarıya çıktı.