Başkan Çebi devreye girdi, Teixeira'da imza an meselesi

Beşiktaş'ta Teixeira transferi için Ahmet Nur Çebi devrede
Beşiktaş'ta Teixeira transferi için Ahmet Nur Çebi devrede

Beşiktaş'ın uzun süredir gündeminde olan Brezilyalı futbolcu Alex Teixeira'da sıcak bir gelişme yaşandı. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin bu transfer için bizzat devreye girdiği ve imzanın an meselesi olduğu öğrenildi.

Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın'ın listesinde 1 numara olan Alex Teixeira, siyah-beyazlı formayı giymeye çok yakın. Orta Çizgi'nin (ortacizgi.com) haberine göre, başkan Ahmet Nur Çebi, Sergen Yalçın ile görüştü ve transfer için onay aldı. Çebi'nin de devreye girmesiyle görüşmelerin kısa süre içinde olumlu sonuçlanması bekleniyor.

Sorun imza parasıydı

Bonservisi elinde olan 31 yaşındaki futbolcuyla uzun süredir görüşen Beşiktaş, bir tek imza parası pürüzünü çözememişti. Josef de Souza da tatilini Teixeira ile geçirmiş ve arkadaşını Beşiktaş'a gelmesi için ikna etmişti. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin, imza parasında artırıma gitmesi halinde transferin biteceği öngörülüyor.

Taraftar çok istiyor

Beşiktaş'ın 14 Temmuz'da yaptığı forma lansmanına, taraftarın Alex Teixeira tezahüratı damga vurmuştu. Başkan Çebi, taraftarın "Başkan bize Alex'i getir" sloganı sonrası Josef'e dönmüş ve "Bunu sen yapacaksın" demişti.

  • Ocak ayından beri boşta olan Brezilyalı futbolcu; forvet arkası, sol kanat ve santrfor olarak oynayabiliyor. Son olarak Çin Ligi takımlarından Jiangsu FC'de forma giyen Teixeira, burada 153 maça çıktı ve 73 gol 43 asistlik performans gösterdi. Yıldız futbolcunun toplam kariyerinde ise 479 maçta 172 gol - 72 asisti bulunuyor.