Bayern Münih'ten muhteşem iki hamle! Lewandowski'nin yeri doluyor

Bayern Münih'te hareketli saatler
Bayern Münih'te hareketli saatler

Robert Lewandowski'nin Barcelona ile anlaşmasından sonra rotasını forvete çeviren Bayern Münih, kupa hasreti çeken Harry Kane'nin peşinde. Aynı zamanda Alman ekibi stoper transferinde de Matthijs de Ligt ile anlaşmaya vardı.

Bayern Münih, uzun görüşmelerin ardından Robert Lewandowski'yi kulüpte tutma umudundan vazgeçti. Bundesliga şampiyonu bonuslarla birlikte 50 milyon euroluk bir ücret karşılığında Barcelona'ya transferini onayladı.

Bu anlaşma yapıldıktan sonra, Bavyera kulübü gözünü hemen hemen her yaz Tottenham'dan ayrılacağı konuşulan Harry Kane'e dikti.

Bayern Münih CEO'sundan Kane açıklaması

Sportif direktör Oliver Kahn'ın Bild'e verdiği röportajda 28 yaşındaki oyuncu için açık kapı bıraktı.

  • "Harry Kane'in Tottenham ile sözleşmesi var. O, hiç şüphesiz en üst seviyede olan bir forvet ancak bunların hepsi geleceğin hayalleri. Takımı bu sezon için nasıl oluşturacağımızı görmemiz gerekiyor. Bakalım gelecekte neler olacak..."

Matthijs de Ligt transferinde işlem tamam

Juventus'un savunmacısı Matthijs de Ligt yeni sezonda Bundesliga'da boy gösterecek. Bayern Hollandalı futbolcu ile 5 yıllık anlaşmaya vardı. Savunma oyuncusu yeni kulübünden yıllık 12 milyon euro kazanacak.

  • Oliver Kahn, 22 yaşındaki oyuncu hakkında gelen soruya ise "Matthijs de Ligt ile görüşmelerimiz devam ediyor. Oyuncunun, takımımıza gelmeyi istediğini söyleyebilirim. Daha fazla görüşme yapacağız sonra nasıl gideceğine bakacağız." şeklinde yanıt vermişti.

İki kulüp arasındaki transfer görüşmeleri 80 milyon euro üzerinden anlaşmayla noktalandı.

  • 2019'da 85.5 milyon euro karşılığında Ajax'tan transfer edilen yıldız oyuncu, takımı adına 117 maça çıktı ve 8 gol kaydetti.