Beşiktaş kazanırsa kasayı ağzına kadar dolduracak

​Beşiktaş kazanırsa kasayı ağzına kadar dolduracak
​Beşiktaş kazanırsa kasayı ağzına kadar dolduracak

Şampiyonlar Ligi G Grubu 5.hafta maçında bu akşam Vodafone Park Stadı'nda Porto ile karşılaşacak olan Beşiktaş, kazanması halinde 1.5 milyon Euro galibiyet primi ve 6 milyon Euro bir üst tur primini kasasına koyacak. Böylece Kartal, 1 galibiyetle 35 milyon TL gelir elde edecek.

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, G Grubu 5.hafta maçında bu akşam Vodafone Park'ta Porto'yu ağırlayacak. 4 maçta topladığı 10 puanla lider olan temsilcimiz bu akşam Porto karşısında alacağı beraberlikle bir üst tura çıkmayı garantileyecek ve 6 milyon Euro'luk bir üst tura çıkma priminin sahibi olacak. Beşiktaş, kazanması halinde ise 1.5 milyon Euro galibiyet primi ve 6 milyon Euro bir üst tura çıkma priminin sahibi olacağı için toplamda 7.5 milyon Euro (35 milyon TL) kazanacak.

TOPLAM GELİR 50 MİLYON EURO'YU BULACAK

Beşiktaş, bu sezon Türkiye'den Şampiyonlar Ligi'ne katılan tek takım olduğu için 12.7 milyon Euro (58.5 milyon TL) ayak bastı parasını daha önce kasasına koymuştu. Pazarlama geliri olarak 25 milyon Euro (115 milyon TL) gelir elde eden siyah-beyazlı temsilcimiz, performans primi olarak ise 3 galibiyet, 1 beraberlik aldığı için 5 milyon Euro (23 milyon TL) kazanmıştı. Bu akşam kazanması halinde 7.5 milyon Euro daha kazanacak olan Beşiktaş, totalde yaklaşık 50 milyon Euro (230 milyon TL) gelir elde edecek.