Beşiktaş nasıl şampiyon olur?

Vida ve Burak Yılmaz'ın gol sevinci.
Vida ve Burak Yılmaz'ın gol sevinci.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Demir Grup Sivasspor'u 2-1 mağlup eden Beşiktaş'ta şampiyonluk hesapları yapılıyor. Siyah beyazlı ekip, kalan maçlarını kazanması ve Başaşehir'in 6 puan kaybetmesi halinde ipi göğüsleyecek.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında oynanan maçların ardından zirvede işler karıştı. Galatasaray ve Beşiktaş’ın kazandığı hafta lider Medipol Başakşehir’in Çaykur Rizespor deplasmanında 1 puan dönmesi şampiyonluk hesaplarını yeniden yaptırmaya başladı.

Galatasaray kalan 5 maçını kazanması halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Sarı-kırmızılılar, 33. haftada Medipol Başakşehir’i Türk Telekom Stadı’nda konuk edecek. Fatih Terim’in öğrencileri ligin ilk yarısında berabere kaldıkları rakibini yenmesi ve diğer 4 maçını da kazanırsa şampiyon olacak.

Medipol Başakşehir’i yenerek zirve yarışına yeni soluk getiren Beşiktaş ise Sivasspor maçını da kazanarak puan farkını 6’ya düşürdü. Siyah-beyazlıların da önünde deplasmanda Galatasaray derbisi bulunuyor. Şenol Güneş’in öğrencileri, 6 maçını kazanması halinde Şampiyonlar Ligi biletini kesin olarak kapacak ve Başakşehir’in biri Galatasaray olmak üzere iki maç kaybetmesi gerekecek.

  • Bu durumda Beşiktaş, ikili averajda Galatasaray'a karşı üstün; Başakşehir ile ikili averajı eşit olacak. Üçlü averajda ise şampiyon olma durumu ortaya çıkacak.

Beşiktaş, Galatasaray'ı yenmesi halinde Galatasaray'a karşı ikili averajdaki üstünlüğünü koruyacak ve zirveye bir adım daha yaklaşacak. Başakşehir ile ikili averajı aynı olan siyah beyazlılar üçlü averajda ise lider oluyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

👑 Biz çizmeye yorulduk, o atmaya yorulmadı. ▬ 9 gol.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()