Beşiktaş Slovan Bratislava'yı 2-1 yendi

Beşiktaş Avrupa Ligi'nde ilk galibiyetini aldı.
Beşiktaş Avrupa Ligi'nde ilk galibiyetini aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 5. haftasında Slovan Bratislava'yı konuk eden Beşiktaş, maçı 2-1 kazandı. K Grubu'ndaki 4 yenilginin ardından kazanan Beşiktaş, 3 puana yükseldi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi K Grubu'ndaki ilk galibiyetini Slovan Bratislava karşısında elde etti.

Grubundaki ilk 4 maçından mağlup ayrılan siyah-beyazlı ekip, 5. hafta karşılaşmasında ise Slovakya temsilcisi Slovan Bratislava'yı uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu golle 2-1 yendi.

Kötü rekoru sonlandırdı

Siyah-beyazlı ekip, Slovan Bratislava'yı 2-1 yenerek Avrupa kupalarında üst üste yenilme şansızlığını da sonlandırdı.

Geçen sezon Malmö'ye mağlup olan Beşiktaş, bu sezon da üst üste 4 karşılaşmadan yenilgiyle ayrıldı. Avrupa kupalarındaki en uzun yenilgi serisiyle karşı karşıya kalan siyah-beyazlılar, Slovan Bratislava karşısında sevinmeyi bildi.

Vodafone Park'ta 3 maç sonra kazandı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında evindeki 3 maçın ardından kazanmayı başardı.

Vodafone Park'ta Malmö, Wolverhampton ve Braga ile oynadığı karşılaşmaları yenilgiyle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, Slovan Bratislava'ya üstünlük kurmayı başardı.

Beşiktaş'ın penaltı beklentisi

Beşiktaşlı oyuncular 82. dakikada Muhammed Elneny'nin De Kamps'ın müdahalesiyle yerde kalmasının ardından penaltı bekledi.

Arnavut hakem Enea Jorgji devam kararı verirken Elneny, pozisyonun ardından Jorgji'ye sert tepki gösterdi. Arnavut hakem, bu nedenle Elneny'e sarı kart gösterdi.

Beşiktaş kenar yönetimi de bu karara sert tepki gösterdi. Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü de hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.