Beşiktaş'a 50 milyon Euro'luk gelir! Nasıl mı?

​Beşiktaş'a 50 milyon Euro'luk gelir! Nasıl mı?
​Beşiktaş'a 50 milyon Euro'luk gelir! Nasıl mı?

Beşiktaş'ın devre arası transfer döneminde kasasına 50 milyon Euro girebilir. Peki, ama nasıl?

Şampiyonlar Ligi'nde fırtınalar estiren Beşiktaş'ın yıldızlarına Avrupa devleri tek tek talip olmaya başladı. Siyah-beyazlı kulübe teklif edilen rakamlar ise bir hayli cazip.

Beşiktaş'ın yıldızlarına teklif yağıyor. (Fotoğraf: AA)
Beşiktaş'ın yıldızlarına teklif yağıyor. (Fotoğraf: AA)

Fanatik'in haberine göre; Cenk, Babel, Tosic ve Adriano için menajerler kulübün kapısını aşındırmayı sürdürüyor. Ek olarak Benfica’nın geri istediği Talisca da eklendiğinde Beşiktaş, 50 milyon Euro’luk (225 milyon TL) bir gelirle karşı karşıya!

Avrupa’ya damga vurdu

Süper Lig’de son 2 sezonda teknik direktör Şenol Güneş’in önderliğinde üst üste iki şampiyonluk yaşayan Siyah-Beyazlılar, bu dönemde ise Avrupa’ya damga vurmuştu.

Teklif yağmuru

Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamalarını namağlup ve lider olarak tamamlayarak son 16 biletini kapan ilk Türk kulübü olmayı başaran Beşiktaş’ın yıldızlarına ara transfer dönemi öncesinde adeta teklif yağıyor.

Ada’nın gündemi Cenk Tosun

Cenk Tosun'un kariyerine İngiltere'de devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. (Fotoğraf: AA)
Cenk Tosun'un kariyerine İngiltere'de devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. (Fotoğraf: AA)

Takımın yıldız golcüsü Cenk Tosun için İngiltere Premier Lig ekibi Everton’un önerisini 25 milyon Euro’ya (113 milyon TL) kadar yükselttiği öğrenildi. Ada’nın yolunu tutmaya sıcak bakan CT23’ün bu konuda Başkan Fikret Orman’ın kararını vermesini beklediği bildirildi.

63 milyon TL

Beşiktaş’ta bu sezon Cenk Tosun’un ardından takımda ön plana çıkan ikinci isim olan Ryan Babel de Çin ekiplerinin radarında.... Menajerler için kulübe getirilen rakamın son olarak 14 milyon Euro’ya (63 milyon TL) ulaştığı kaydedildi.

Adriano’ya talip çıktı

Siyah-Beyazlı formayla 22 maçta 9 gol ve 3 asistlik performans sergileyen Hollandalı yıldıza ek olarak Çin’den Adriano’ya da teklif olduğu konuşuluyor. Brezilyalı futbolcu için de 2 milyon Euro’luk (9 milyon TL) öneri geldiği ifade edildi.

Tosic’e göz hapsi

Tosic sergilediği performansla Avrupa Kulüplerinin dikkatini çekiyor. (Fotoğraf: AA)
Tosic sergilediği performansla Avrupa Kulüplerinin dikkatini çekiyor. (Fotoğraf: AA)

Kara Kartal’ın başarılı savunmacısı Dusko Tosic de transfer piyasasında yıldızını parlatan isimlerden... Beşiktaş’ın başına teknik direktör Şenol Güneş’in gelmesinin ardından adeta küllerinden doğan 32 yaşındaki futbolcu için; Tottenham ve Stoke City’nin de 5 milyon Euro (22.6 milyon TL) vermeye hazır olduğu İngiliz medyasında yer alıyor.

Benfica’dan ilginç öneri

Siyah-Beyazlı formayla 1,5 sezondur kiralık olarak görev yapan Anderson Talisca için de ilginç bir iddia ortaya atıldı. Portekiz gazetesi Abola, Benfica’nın oyuncusunu ara transfer döneminde bir Çin kulübüne satmak istediğini Siyah-Beyazlılar’a ilettiği ve Kartal’a ödediği 4 milyon Euro’luk (18 milyon TL) kiralama bedelini geri vermeyi, ek olarak Rafa Silva’yı kiralamayı önerdiği kaydedildi. Bu gelişme sonrasında Beşiktaş, hem 4 milyon Euro’luk kazanç elde etme hem de yeni bir yıldızı kadrosuna katma şansıyla karşı karşıya kaldı.