Beşiktaş'a Larin için beklenmedik haber

Cyle Larin
Cyle Larin

Beşiktaş'ın İstanbul'a getirdiği ve KAP'a bildirdiği Cyle Larin için kulübü Orlando City'nin Yunan ekibi Olympiakos ile anlaştığı iddia edildi.

Beşiktaş'ın yeni transferi Cyle Larin için ABD'den beklenmedik bir haber geldi.

Siyah-beyazlı kulübün geçen hafta İstanbul'a getirdiği ve sağlık kontrollerinden geçirdiği Kanadalı golcünün kulübü Orlando City'nin Yunan ekibi Olympiakos ile anlaştığı iddia edildi.

ABD kulübü Orlando City, daha önce yaptığı açıklamada, Larin’in 2019 yılına kadar Orlando ile sözleşmesi bulunduğunu, sezon öncesi kampa katılması gerektiğini ve Beşiktaş’ın hukuksuz bir anlaşma yaptığını açıklamıştı.

Beşiktaş Yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu ise, "Normalde oyuncunun sözleşmesi 31 Aralık'ta bitiyordu. Fakat oyuncu bizimle görüşmeye başlayınca kulübü tek taraflı sözleşmesini uzatmış. Yani tek taraflı sözleşme opsiyonu kullanımı söz konusu. FIFA tek taraflı opsiyon uzatmalarında her zaman oyuncunun lehine kara veriyor. Biz de Amerikan Federasyonu'na değil FIFA'ya bağlıyız. Dolayısıyla da burada herhangi bir olumsuz durumda FIFA bizim lehimize karar verir." açıklamasını yapmıştı.